Hoppa till huvudinnehåll

offentlig skuldsättning

 • Folkupproret i Libanon sprider sig – demonstranterna vill bli av med den korrupta eliten

  20.10.2019 Utrikes

  Stora demonstrationer i Beirut för fjärde dagen i följd.

  Tiotusentals demonstranter drog ut på gatorna i Libanons huvudstad Beirut och andra städer på söndagen. Det var fjärde dagen i följd som demonstranter krävde regeringens avgång och nyval.

 • Orpo håller hårt i plånboken: "Arbetslöshetens hårda kärna kostar miljarder"

  07.08.2018 Inrikes

  Arbetslösheten problem trots stigande sysselsättning.

  Trots att ekonomin tagit fart och sysselsättningsnivån stiger menar finansminister Petteri Orpo att arbetslösheten sätter käppar i hjulet för budgetarbetet.

 • IMF: Den finländska ekonomin mår bättre och bättre - Nordeas flytt blir en utmaning

  01.11.2017 Inrikes

  Finlands ekonomi växer med 2,8 procent i år bedömer IMF.

  Finlands ekonomi växer med 2,8 procent i år och med 2,3 procent nästa år, bedömer den Internationella valutafonden IMF. IMF varnar också för att Nordeas flytt till Finland kommer att bli en utmaning.

 • Extrem sjuklighet bland överskuldsatta - skuldstressen förkortar liv

  30.10.2017 Samhälle

  Var sjätte överskuldsatt har försökt ta sitt liv.

  En av sex överskuldsatta har försökt ta sitt liv. Skuldstressen blir en nedslitningsprocess där indvidens hälsa drabbas hårt, både fysiskt och psykiskt.

 • Etla efterlyser kapital till universiteten

  12.01.2017 Inrikes

  Forskningsinstitutet stöder regeringens finanspolitik.

  Näringslivets forskningsinstitut Etla är nöjd med regeringens finanspolitik, men efterlyser fortsatta strukturella reformer. Etla anser i en ny rapport att förutsättningarna för lokala avtal ska stärkas, flitfällor avskaffas och sysselsättningspolitiken effektiveras.

 • Etla: Det ljusnar i ekonomin men det är långt till goda tider

  27.09.2016 Inrikes

  Regeringen når inte sina sysselsättnings- och skuldmål.

  Näringslivets forskningsinstitut Etla ser en liten ljusning i ekonomin. Inversteringarna har ökat mer än väntat och det är byggbranschen som är haren i tillväxtloppet.

 • Italien: Bankkris, skuldkris och politisk kris?

  17.07.2016 Utrikes

  Premiärminister Matteo Renzi hårt pressad.

  Italiens ekonomi är körd i botten. Hundratals banker står på ruinens brant. Italiens premiärminister Matteo Renzi har tuffa tider framför sig med bankkris, flyktingkris och en eventuell regeringskris.

 • Finland undkommer EU-kommissionens ekonomiska styrning

  18.05.2016 Inrikes

  EU blandar sig inte i hur Finland sköter sin ekonomi.

  EU-kommissionen meddelade i dag att kommissionen inte tänker blanda sig i hur Finland sköter sin ekonomi. Trots att det ser ut som om Finlands skuld överskrider gränserna för EU:s stabilitets- och tillväxtavtal uppfyller Finland ändå avtalets krav, uppger EU-kommissionen.

 • Skuldtyngt Italien vill reformera arbetsmarknaden

  22.09.2014 Utrikes

  Ett av den italienska ekonomins största problem är att landets arbetsmarknad fungerar så dåligt, rapporterar Yles medarbetare i Rom, Petri Burtsov. Samtidigt oroar sig experter för Italiens växande skuldbörda

 • Katainen: Man kan lita på oss

  25.02.2014 Inrikes

  Regeringen och oppositionen är eniga om att skuldspiralen ska stoppas. Det är dock oklart hur detta ska ske och hur tidtabellen ska göras upp.

 • "Oppositionen kräver klara besked om strukturreformerna"

  25.02.2014 Inrikes

  Regeringen och oppositionen möts i dag för att förhandla om nedskärningar i statsekonomin. De två oppositionspartierna, Centern och Sannfinländarna, verkar vara överens med regeringen om att statens utgifter borde skäras ner med åtminstone tre miljarder, men sedan är det slut med de konkreta beskeden om var oppositionen står.

 • Tre miljarder till ska sparas

  23.01.2014 Inrikes

  Sparåtgärder för uppemot tre miljarder euro kan behövas för att råda bot på den ökande statsskulden, uppskattar Finansministeriet. Enligt en är det nu viktigt att överväga vilka effekter olika ekonomiska beslut har på tillväxten och sysselsättningen.

 • Grekland får vänta på nästa lånerat

  10.12.2013 Utrikes

  Grekland har ännu inte uppfyllt de krav som EU har ställt för att kunna få nästa lånerat på 1 miljard euro. Landet har gjort mycket, men måste ändra sin lagstiftning för att leva upp till villkoren, konstaterar EU.

 • Islänningar med bolån får julklapp av staten

  01.12.2013 Utrikes

  Islands regering tänker hjälpa alla med bostadslån med upp till 24 000 euro per hushåll. Åtgärden berör 100 000 hushåll och beräknas kosta den isländska staten 900 miljoner euro de kommande fyra åren.