Hoppa till huvudinnehåll

gudar

 • Att hitta det friska

  09.12.2016 Tro

  Seija fann sig själv som vuxen.

  Seija Henrikssons barndom präglades av otrygghet och en känsla av skam. Först i vuxen ålder kunde hon möta de obesvarade frågorna och hitta sitt eget jag.

 • Acceptera att det är som det är

  02.12.2016 Tro

  Kämpa inte emot det som är omöjligt att kämpa emot.

  Min yngre gravt förståndshandikappade dotter har lärt mej att ta dagen som den kommer, inte kämpa emot det som är omöjligt att kämpa emot. Att lära sej acceptera att det är som det är! Det här säger Ann-Sofi Storbacka, präst, maka, mamma, familjeterapeut. Det är en styrka att inte ha en "normal" familj. Att mänskor vet att jag arbetarockså med svårare saker som det är svårt att behärska, kontrollera.

 • Avslöjat fornminne från vår urcivilisation

  12.11.2015 Utrikes

  Golanhöjderna gömmer jättemonument

  Ett återupptäckt jättemonument på de ockuperade Golanhöjderna väcker nytt intresse för områdets urbefolkning, föregångarna till babylonierna. Jätteringarna av sten är 5 000 år gamla liksom Stonehenge i England.

 • Luther lärde oss att lyda

  18.09.2015 Kultur och nöje

  En utställning på Jüdisches Museum i Berlin visar hur.

  Vi anade det redan. Rent av visste det. Men nu visar konstnärsparet Saskia Boddeke och Peter Greenaway i den storslagna installationen Lydnad på Jüdisches Museum i Berlin att Martin Luther tog hjälp av Abraham och Isak.

 • Extasens olika uttryck

  10.09.2015 Kultur och nöje

  Hurdan är extasen i vår nutidskonst?

  En målar ett huvud om och om igen. En annan tar med självaste Amos Andersson i sin installation…Under rubriken Den heliga Teresas extas bearbetar tio konstnärer sin relation till extasen.