Hoppa till huvudinnehåll

Hebron

 • Israel expanderar bosättningarna men stoppar en utpost

  01.02.2017 Utrikes

  Israelisk polis vräker 330 judar i Amona på Västbanken.

  Israelisk polis har börjat vräka 330 judiska bosättare i Amona, den största av de olagliga "utposterna" på Västbanken. Bara några timmar tidigare meddelade Israel om 3.000 nya bostäder för judiska bosättare på Västbanken.

 • Israelisk soldat dömdes för dråp på palestinier

  04.01.2017 Utrikes

  Domen mycket ovanlig

  En israelisk soldat som sköt ihjäl en skadad palestinier i Hebron på Västbanken ifjol har dömts för dråp. Soldaten Elor Azaria sköt palestiniern i huvudet när han låg skadad på marken.

 • 13-årig flicka mördades av palestinier på Västbanken

  01.07.2016 Utrikes

  13-åringen knivhöggs till döds i sitt sovrum.

  En ung palestinsk man knivhögg en 13-årig flicka till döds i flickans eget sovrum på torsdag morgon. Attacken ägde rum i en judisk bosättning på Västbanken.

 • Minst sex döda på Västbanken efter våldsam helg

  15.02.2016 Utrikes

  "Knivattackerna" ser inte ut att avta.

  Fem palestinier sköts ihjäl i sammandrabbningar på Västbanken och i Jerusalem under söndagen, meddelar israeliska säkerhetsmyndigheter.

 • Ingen trygg väg till skolan i Hebron

  29.09.2014 Utrikes

  Barnen i Cordobaskolan i Hebron på Västbanken tvingas ta sig genom vägspärrar och förbi fientligt inställda grannar på väg till skolan. De israeliska bosättarna som bor längs skolvägen har utsatt barnen för stenkastning och våld. Frivilliga mänskorättsrapportörer försöker ge barnen en trygg skolväg.

 • Två palestinier dödades misstänkta för mord

  23.09.2014 Utrikes

  Israeliska styrkor har dödat två palestinier i Hebron på Västbanken. De två palestinierna utpekas som skyldiga till morden på tre israeliska tonåringar på Västbanken i juni.

 • Hamas-ledare erkänner: Vi dödade tonåringarna

  21.08.2014 Utrikes

  Hamasledaren Saleh Aruri har erkänt att de beväpnade al-Qassam-brigaderna kidnappade och dödade de tre judiska tonåringarna i juni. Det är första gången en representant för Hamas erkänner dådet.

 • Rädslan styr efter morden på tonåringarna

  04.07.2014 Samhälle

  Efter att först tre israeliska tonårspojkar och senare en palestinsk pojke blivit mördade på Västbanken och i Jerusalem har spänningen mellan Israel och Palestina ökat igen. För dem som lever mitt i konflikten har händelserna skapat en ny slags oro i vardagen.

 • Israels svar: Flyganfall mot mål i Gaza

  01.07.2014 Utrikes

  Israel genomförde flyganfall mot ett trettiotal så kallade "terrormål" på Gazaremsan i natt. Det är början på vedergällningsaktionerna för morden på tre israeliska tonårspojkar. De fortsatta aktionerna kan ändå bli en svår balansgång för premiärminister Netanyahu.

 • Israel i jakt på försvunna tonåringar

  15.06.2014 Utrikes

  Israel har gripit över 80 palestinier på Västbanken i jakten på tre försvunna israeliska tonåringar. Premiärminister Benjamin Netanyahu anklagade på söndagen Hamasrörelsen för att ha kidnappat tonåringarna.