Hoppa till huvudinnehåll

Trafikverket (Sverige)

 • Air Leap börjar flyga mellan Kronoby och Stockholm

  04.06.2018 Österbotten

  Rutten börjar flygas i juli.

  Det svenska flygbolaget Air Leap börjar flyga från Kronoby till Stockholm i juli. Air Leap ägs av det norska Olsen Gruppen som köpte Nextjets konkursbo.

 • Geoblockering ska hindra att lastbilar används vid terrorattacker - Sverige först med att testa tekniken

  30.05.2018 Utrikes

  Geoblockering fungerar med gps och kan reglera hastigheten.

  Sverige ska börja testa så kallad geoblockering i städerna. I Stockholm kan till exempel gågatan Drottninggatan och Gamla stan geoblockeras i framtiden.

 • Svenska räddningshelikoptern viktig också i Finland

  25.07.2017 Österbotten

  Nu föreslås utökat räddningssamarbete över Kvarken.

  Räddningshelikoptern från Umeå i Sverige var först på plats i samband med båtolyckan vid Ritgrund i Kvarken i måndags. Åtta personer var i fara efter att en större motorbåt hastigt sjönk efter en grundstötning. Olyckan aktualiserar igen diskussionen om en räddningshelikopter borde placeras i Österbotten.

 • Rederiet Alfons Håkans drar tillbaka besvär i isbrytartvist

  17.01.2017 Åboland

  Tvisten gäller upphandling av isbrytare.

  Åborederiet Alfons Håkans drar tillbaka sitt besvär till marknadsdomstolen. Tvisten gäller den statliga isbrytarupphandlingen.

 • Psykiater: Trafi bör tänka om i självmordsfrågan

  15.02.2016 Inrikes

  Psykiatrar befarar att folk drar sig för att söka hjälp.

  Trafiksäkerhetsverket Trafis nya anvisningar om att läkare ska börja göra en anmälan om självmordsbenägna personer väcker kritik inom psykiaterkåren. Psykiater Kristian Wahlbeck säger att man ska sänka tröskeln för vård i stället.

 • Storleken har betydelse vid vägtransport

  29.06.2015 Inrikes

  Större vägtransporter förbättrar finsk konkurrenskraft.

  Goda erfarenheter med längre långtradare visar att längre vägtransporter är ett framgångskoncept, anser transportfirmor. Släptillverkarna önskar att finländska standarder hålls unika, för att ge inhemska tillverkare en bibehållen nisch på måttbeställda vagnar.

 • Vägtelematik byggs mellan Borgå och Ring III

  19.03.2015 Östnyland

  Arbetena börjar vid Ring III och orsakar trafikstörningar.

  Den här veckan ska man börja installera vägtelematik längs Borgåleden, mellan Borgå och Ring III. En del körfiler kommer att vara avstängda medan arbetena pågår.

 • Regeringen vill sälja isbrytare

  25.11.2014 Inrikes

  Regeringen planerar att sälja den isbrytare som har beställts till Trafikverket. Köparen ser ut att vara statens isbrytarbolag Arctia Shipping. Isbrytaren ska tas i bruk inom några år.

 • UM avvaktar med att kontakta Ryssland om Aranda

  13.10.2014 Inrikes

  Utrikesministeriet har inte ännu bestämt om man kommer att kräva att Ryssland ger en förklaring till Arandafallet. Enligt Trafi verkar varken ett regelbrott eller en farosituation ha förekommit.

 • Haglund: Trafi bör utreda Arandafallet

  12.10.2014 Inrikes

  Det är trafiksäkerhetsverket som ansvarar för frågan om den ryska militärens uppträdande mot fartyget Aranda, inte försvarsministeriet så som statsminister Alexander Stubb tidigare på söndagen konstaterade. Försvarsminister Carl Haglund tror att Stubb helt enkelt har misstagit sig angående myndigheternas arbetsfördelning.

 • Trångt på utfartsvägarna i eftermiddag

  23.09.2014 Huvudstadsregionen

  Trängseln på utfartslederna från Helsingfors kommer att vara större än normalt i eftermiddag på grund av JHL-strejken, uppger Trafikverket. Den förväntade trafikrusningen uteblev på morgonen, då många åkte tidigare eller senare än vanligt till jobbet.

 • Äntligen är vägen klar!

  27.08.2014 Östnyland

  Nu är den helt klar - motorvägen mellan Forsby och Kotka. På måndag tas vägen i bruk officiellt och också telematiken mellan Borgå och Kotka börjar användas.

 • Hettan påverkar tågtrafiken

  08.08.2014 Västnyland

  För tågtrafiken är det inte bara snö, kyla eller höstlöv som kan ställa till det. Också den gassande värmen är ett problem. Tågskenorna sväller, eftersom metall utvidgas i hettan.

 • Banan till Vasklot under lupp

  01.08.2014 Österbotten

  Vasa stad och Trafikverket diskuterade i går framtiden för järnvägen mellan centrum och Vasklot. Den kan hotas av nedläggning eftersom statsrådet har beslutat om inbesparningar.

 • ”Vägen är livsfarlig”

  30.05.2014 Östnyland

  Lappträskborna kör längs en livsfarlig väg. De är så oroliga att kommunen beslutat att själv ta tag i saken.

 • Lugnt på vägarna inför påsk

  17.04.2014 Inrikes

  Inga stora rusningar uppstod då trafiken inför påskhelgen drog igång på torsdag. Till fredagen väntas läget på vägarna lugna ner sig ytterligare.