Hoppa till huvudinnehåll

Alexander Dobrindt

 • Kristdemokraternas krig – förbundskanslern slår tillbaka

  02.07.2018 Utrikes

  Avgörande dag i flyktingstrid mellan tyska kristdemokrater.

  Flyktingstriden mellan de tyska kristdemokraterna ser ut att hålla på att nå sin kulmen. Inrikesminister Horst Seehofer från bayerska CSU har meddelat att han är redo att avgå om inte förbundskansler Angela Merkel godkänner hans åtgärder för att begränsa mängden flyktingar. Inget talar för att Merkel ger efter, kommenterar vår medarbetare i Tyskland Johnny Sjöblom.

 • CSU mot CDU – den tyska partistriden som kan förändra Tyskland och Europa

  27.06.2018 Utrikes

  På kollisionskurs på grund av flyktingpolitiken.

  I Tyskland håller flyktingpolitiken på att splittra de kristdemokratiska leden. Det långvariga samarbetet mellan systerpartierna CDU och CSU är för tillfället allvarligt hotat. Om det verkligen kommer till en splittring partierna emellan, kan det få långtgående följder för Tyskland och Europa.

 • Flyktingpolitiken väntas prägla tyska regeringssonderingar

  07.01.2018 Utrikes

  Kristdemokrater och socialdemokrater diskuterar samarbete.

  I Tyskland inleddes idag regeringssonderingarna mellan Angela Merkels kristdemokrater och socialdemokraterna. Inför samtalen hade alla parter betonat att man vill hålla låg profil i sina politiska utspel, något som få ändå har hållit sig till.

 • Tyskt krismöte – dieselns framtid på spel

  02.08.2017 Utrikes

  Kartellmisstankar över tysk bilindustri.

  I Berlin samlas i dag representanter för politik och tysk bilindustri för att grubbla över dieselteknikens framtid. Mötet överskuggas av tunga kartellmisstankar mot de fem största biltillverkarna. Misstankar som är nära sammankopplade med den omfattande dieselskandalen.

 • EU-kommissionen: Tyskland får införa vägtullar för utlänningar

  02.12.2016 Utrikes

  Grannländer hotar med rättsliga åtgärder.

  Utländska bilförare kommer i framtiden med största sannolikhet att tvingas betala vägtullar på tyska vägar. EU-kommissionen gav i dag grönt ljus för de tyska planerna.

 • Bilexpert: Volkswagenskandalen har renande effekt

  06.11.2015 Utrikes

  Tyskland utreder koldioxidutsläpp.

  Avgasskandalen kring den tyska biljätten Volkswagen växer sig större. För några dagar sedan avslöjade amerikanska myndigheter att bolaget har manipulerat fler bilar än tidigare var känt. I Tyskland har nu också bilarnas koldioxidutsläpp hamnat i fokus.