Washingtons utdragna dialog har fått Nordkorea att tröttna.
Nordkorea är trött på den ‘’utdragna och omfattande’’ dialog som USA fört under förhandlingarna om total kärnvapennedrustning på Koreahalvön. Frågan är inte längre öppen för förhandling, meddelar Nordkoreas FN-ambassadör Kim Song.
Också Sydkoreas president deltar i mötet i gränszonen.
USA:s president Donald Trump har som första amerikanska president beträtt nordkoreanskt territorium.
Total kärnnedrustning - eller är teststopp tillräckligt?
Nedtonade förväntningar präglar de amerikanska uttalandena inför toppmötet mellan Donald Trump och Kim Jong-Un. I USA finns farhågor om att Trump kan låta sig luras till eftergifter som överraskar de omgivande länderna, t.ex. att dra tillbaka amerikanska trupper.
Många vill ha kompensation för krigstida orättvisor.
Över tusen sydkoreaner har stämt den sydkoreanska regeringen över en fråga om tvångsarbete under andra världskriget.
Vi utsätts för tryck, sade presidenten.
Det finns anledning till oro för oss alla som tror på fördelarna med multilateralism, sade president Sauli Niinistö i ett tal som han höll i samband med generaldebatten vid Förenta nationernas 73:e generalförsamling.
Nordkoreas ledare mötte Sydkoreas president i Pyongyang.
Sydkoreas president Moon Jae-in och Nordkoreas ledare Kim Jong-un har mötts i Pyongyang och bland annat undertecknat en militär överenskommelse.
Utrikesministern ser mötet som ett första steg.
Utrikesminister Timo Soini (Blå) anser att mötet mellan Kim och Trump är ett bra första steg mot riktiga diskussioner och fredsförhandlingar på Koreahalvön.
Kim Jong-un har också en fast vilja att träffa Trump.
Syd- och Nordkoreas ledare träffades under lördagen i ett oväntat möte och signalerna från mötet är att Nordkorea fortfarande förbinder sig till kärnvapennedrustning på Koreahalvön. Dessutom verkar Nordkoreas diktator Kim Jong-un fortsättningsvis vara intresserad av ett toppmöte med USA:s president Donald Trump.
Trump gav ingen tidtabell för tilltänkta mötet.
USA:s president Donald Trump meddelade i dag att han kommer att träffa Nordkoreas ledare Kim Jong-Un inom de närmaste veckorna.
Nordkoreansk ledare för första gången i Sydkorea.
Toppmötet i stilleståndsbyn Panmunjom är historiskt, för det är tredje gången som ländernas ledare möts. Det har tidigare skett åren 2000 och 2007. Dessutom är det första gången som en nordkoreansk ledare besöker Sydkorea.
Sydkoreanska regeringsföreträdare träffar Kim första gången.
Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har haft "en öppenhjärtig diskussion" med den sydkoreanska delegationen i Pyongyang. Nu vill han "skriva ny historia gällande nationell återförening", rapporterar den statliga nyhetsbyrån KCNA.
Sydkoreanska soldater avfyrade varningsskott.
Ytterligare en nordkoreansk soldat har hoppat av till grannlandet under dramatiska förhållanden. Sydkoreanska soldater avfyrade varningsskott då nordkoreanska soldater närmade sig deras post.
USA:s utrikesminister verkar backa om förhandlingsvillkor.
USA:s utrikesminister Rex Tillerson verkar backa från kravet på att Nordkorea lägger ner sitt kärnvapenprogram före eventuella förhandlingar. Tillerson menar nu att dörren till förhandlingar står öppen utan villkor.
USA:s FN-ambassadör kräver "starkaste möjliga åtgärder"
USA:s FN-ambassadör Nikki Haley krävde nya sanktioner mot Nordkorea vid säkerhetsrådets krismöte på måndagen. Kina efterlyste i sin tur diplomatiska samtal med Nordkorea och säger att kaos och krig inte kommer att tillåtas på den koreanska halvön.
Inget sätt att trappa ner om något händer.
På Koreanska halvön fortsätter vapenskramlet efter Nordkoreas sjätte och hittills kraftigaste kärnvapenprovsprängning. Trots att ingen av parterna vill ha krig trappar varje aggressiv gest upp spänningen och riskerna för väpnad konflikt, enligt analytikern Jerker Hellström vid Totalförsvarets forskningsinstitut.
Satellitbilder visar ökad aktivitet vid testområde.
Nordkorea kan vara på väg att utföra sitt femte kärnvapenprov. Satellitbilder visar ökad aktivitet vid testområdet där tidigare kärnvapensprängningar har gjorts då spänningarna igen ökar på koreanska halvön.
På Koreahalvön är mer än 100 sydkoreaner på väg över gränsen till Nord för de efterlängtade mötena med sina nordkoreanska släktingar. Nordkorea har ändå hotat med att ställa in mötena om en planerad militäröving mellan Sydkorea och USA genomförs.