Hoppa till huvudinnehåll

I Mumindalen

 • Mumindalen – roliga äventyr och lagom farligt

  25.02.2019 Kultur och nöje

  Mysig, snäll och med passlig dos av spänning och äventyr.

  Serien börjar långsamt, men blir efterhand allt mer spännande. Det blir en lagom dos av spänning och äventyr men också snällhet och godhet.

 • Benny Törnroos - en aktiv pensionist

  02.01.2019 Kultur och nöje

  Benny har lämnat Yle efter 44 år som prisad musikjournalist.

  Benny Törnroos har gjort sin livskarriär både som artist och redaktör. Han har varit programledare för underhållnings- och magasinprogram som Söndagsöppet och Fångad av en sång. Han är ett bekant ansikte i Svenskfinland, inte minst tack vare muminsången. Frågar man honom själv har han mest njutit av att göra personporträtt på musiker.

 • Ska du se en enda film under julhelgen så ska du se den här: Muminfamiljen på Rivieran

  25.12.2017 Film och tv

  Den senaste ritade Mumin-långfilmen har tv-premiär

  Muminfamiljen på Rivieran från 2014 är en unik film som inte enbart riktar sig till familjens yngsta. Då den kom blev det t.o.m. litet sprit- och sex-skandaler kring filmen.

 • Muminlåten har spritt glädje bland generationer av finländare i 25 år - hur gick det sen?

  01.09.2016 Kultur och nöje

  1.9 är det 25 år sedan I Mumindalen hade premiär.

  Det har idag gått 25 år sedan det var premiär för låten I Mumindalen, som blev en enorm succé med över 100 000 sålda album. Musiken skrevs av Pierre Kartner, den svenska texten av Marita Lindquist. Låtens sångare Benny Törnroos berättar här om publikglädje och hur tacksam han själv är över erfarenheten.

 • Tove Jansson fick egen park

  09.08.2014 Inrikes

  Det var många glada miner på Skatudden i Helsingfors i dag då Tove Janssons park invigdes, 100 år efter författarens födelse. Under invigningen avtäcktes en syren till minnet av författaren och det avslöjades också att muminskulpturer i ”naturlig storlek” i framtiden placeras i parken.

 • Samtal med Per Olov Jansson – Tove Janssons bror

  14.07.2014 Kultur och nöje

  Under sommaren har Kulturtimmen sänt ett samtal mellan redaktör Mi Wegelius och Tove Janssons bror, Per Olov Jansson, i fem olika delar. Här kan du via Yle Arenan höra alla de fem delarna efter varandra.