Hoppa till huvudinnehåll

Lindsey Graham

 • USA drar inte tillbaka alla sina soldater från Syrien - 200 "fredsbevarare" ska bli kvar

  22.02.2019 Utrikes

  Trumps beslut om tillbakadragandet har fått hård kritik.

  "En liten fredsbevarande grupp på ungefär 200 kommer att stanna i Syrien för en tid", sade Vita husets pressekreterare Sarah Huckabee Sanders. Alla amerikanska soldater dras alltså inte bort från Syrien i slutet av april.

 • USA:s reträtt från Syrien fördröjs enligt senator som träffade Trump

  31.12.2018 Utrikes

  Trump beslöt överraskande att dra bort 2 000 amerikaner.

  USA:s reträtt från Syrien kommer inte att ske så snabbt som president Donald Trump har låtit förstå. Det säger den inflytelserika republikanska senatorn Lindsey Graham som har ätit lunch presidenten i Vita huset.

 • NYT: Utpekade för Khashoggis försvinnande har kopplingar till kronprinsen

  17.10.2018 Utrikes

  Trump höjer tonen till Saudiarabiens försvar.

  En av de män som Saudiarabien pekat ut som misstänkt för journalisten Jamal Khashoggis försvinnande kan kopplas direkt till kronprins Mohammed bin Salman, rapporterar New York Times. Mannen har fotograferats då han stiger av ett flygplan tillsammans med kronprinsen och verkar ingå i kronprinsens vaktstyrka under ett besök i Houston.

 • USA och Sydkorea har inlett massiv militärövning – spänningen stiger

  04.12.2017 Utrikes

  Nordkorea och Ryssland ser övningen som en provokation.

  Militärövningen "Vigilant Ace" har inletts. Den årliga militärövningen är den största hittills vad gäller flygvapnet. Åtminstone 230 plan och 12 000 amerikanska militärer deltar i USA:s och Sydkoreas gemensamma manöver.

 • McConnells nya försök att fälla Obamacare också i motvind

  14.07.2017 Utrikes

  Kompromiss verka inte övertyga moderata eller konservativa.

  Senatens republikanska ledare Mitch McConnells nya försök att fälla och ersätta Obamacare möter fortfarande motstånd i de egna leden. Eftergifterna verkar varken övertyga de moderata eller de konservativa motståndarna.

 • Trump uppmanas överlämna Comey-inspelningar – "om de existerar"

  15.05.2017 Utrikes

  Politiker anser att banden måste överlämnas till kongressen.

  Både ledande republikanska och demokratiska politiker anser att kongressen måste få tillgång till de inspelningar som president Trump antytt att han har på samtal med den sparkade FBI-chefen James Comey.

 • Trump: "Jag är inte involverad i Ryssland, inga lån, ingenting"

  12.05.2017 Utrikes

  Presidenten har 30 år av ryska affärskontakter bakom sig.

  President Donald Trump försäkrar i en TV-intervju att han inte har några ekonomiska band med Ryssland, trots 30 år av ryska affärskontakter. Han har informerat senatsutskottet som handlägger den misstänkta ryska infiltrationen i presidentvalet ifjol.

 • Trump: Inreseförbud för muslimer

  08.12.2015 Utrikes

  Nytt utspel av den republikanska presidentkandidaten.

  Den ledande republikanska presidentkandidaten Donald Trump kräver att muslimer ska nekas inresa till USA. Trump hävdar att muslimer hatar amerikaner och att det hatet kan leda till terrorattacker.

 • Startfältet ett dilemma för det republikanska partiet?

  28.05.2015 Utrikes

  Upp till 20 republikaner ställer upp i presidentvalet.

  Kampen om de republikanska väljarnas gunst kommer att vara stenhård under primärvalen nästa år. Efter att Rick Santorum officiellt lanserade sin kandidatur på onsdagen är de republikanska presidentkandidaterna redan sju till antalet.

 • Blandade reaktioner på Syrienavtal

  15.09.2013 Utrikes

  Kina och Frankrike välkomnar gårdagens överenskommelse om kontroll och förstörelse av Syriens kemiska vapen. I USA har uppgörelsen fått ett blandat mottagande.