Hoppa till huvudinnehåll

Ulla-Maj Wideroos

 • Wideroos exempel förde Tim Sparv tillbaka till skolbänken: "Man är aldrig för gammal för att lära sig något nytt"

  28.05.2018 Sport

  Danska mästaren inleder studentskrivningarna till hösten.

  Tim Sparv gästade Yle Sportens podd och dess 17 avsnitt och bjöd på en spännande insikt i vardagen som fotbollsproffs och A-landslagskapten. Snacket kretsade bland annat kring ett kort besök i Mixu Paatelainens kylskåp, hisnande resultat från ett danskt personlighetstest och en SFP-veteran som otippad inspirationskälla.

 • "Personlig prestige bakom riksdagens trilskande med besökarlistorna"

  20.09.2017 Inrikes

  Kanslikommissionens ansvar, säger Ulla-Maj Wideroos (sfp).

  Riksdagen har inget annat val än att ta skeden i vacker hand och börja ge ut besökarlistorna. Om ingen annan tar i saken måste riksdagens kanslikommission agera, anser tidigare riksdagsledamoten Ulla-Maj Wideroos (sfp).

 • Ulla-Maj Wideroos: Ta timeout i vårdreformen

  26.06.2017 Österbotten

  "Ingen skam att erkänna att här finns problem".

  SFP:s tidigare riksdagsledamot Ulla-Maj Wideroos säger att regeringen skulle göra klokt i att ta timeout i behandlingen av vård-och landskapsreformen. - Jag är nästan säker på att reformen inte går igenom som sådan i grundlagsutskottet.

 • Wideroos: Nyval är osannolikt

  13.06.2017 Österbotten

  F.d. riksdagsledamoten ser en regering med SFP och KD.

  Före detta riksdagsledamot Ulla-Maj Wideroos tror att en borgerlig regering med SFP och KD är mer sannolikt än ett nyval.

 • Ulla-Maj Wideroos: Valfriheten i Närpes inte den samma som i Helsingfors

  22.12.2016 Inrikes

  SFP-veteranen försiktigt positiv till valfriheten i vården.

  Det kan bli bra på sikt. Ungefär så sammanfattar före detta SFP-riksdagsledamoten Ulla-Maj Wideroos sin reaktion på besluten om hur valfriheten i vården ska förverkligas. Men förslaget om ett nittonde tvåspråkigt vårdområde ser Wideroos som orealistiskt.

 • Centerpartist får svar på tal i sjukhusfrågan

  31.10.2016 Österbotten

  Antti Kurvinens uttalande om jourreformen väcker debatt.

  Centerns riksdagsledamot Antti Kurvinen väcker irritation med sina uttalanden om jourreformen och Vasa centralsjukhus framtida status. Flera österbottniska politiker uttalar sig med bestörtning kring Kurvinens debattinlägg.

 • Wideroos: Kommunpolitiken kan uppfattas som abstrakt

  28.10.2016 Österbotten

  Engagemanget och kunskaperna fattas.

  Att så många inte vet hur kommunerna styrs bekymrar Ulla-Maj Wideroos. Närheten till väljaren finns inte, menar hon. Och det är allas ansvar att förbättra kunskaperna.

 • Wideroos om manifestation: Folk har behov att säga att det räcker nu

  04.10.2016 Österbotten

  Wideroos räknar med tusentals demonstranter på Vasa torg.

  Intresset för att vara med och manifestera mot regeringens planer att klassa ner Vasa centralsjukhus jourstatus är överväldigande, säger veteranpolitikern Ulla-Maj Wideroos i Närpes.

 • Wideroos: Svenskan kan klara sig bra i nya socialsektorn

  13.09.2016 Österbotten

  Färre hot mot svenskan i den sociala sektorn.

  Jämfört med specialsjukvården finns det färre hot mot svenskan i den sociala sektorn. Det säger Ulla-Maj Wideroos som leder den svenska reformgruppen som granskar social- och hälsovårdsreformen ur ett språkligt perspektiv.

 • Ulla-Maj Wideroos: Jag hanterar mina besvikelser i bastun

  04.07.2016 Vega

  Makten tillhör partiledarna, säger Ulla-Maj Wideroos.

  I sitt sommarprat berättar Ulla-Maj Wideroos anekdoter från politikens korridorer och om vem som egentligen sitter på makten.

 • Här är Vegas sommarpratare 2016

  07.06.2016 Vega

  Listan på de 40 är klar. Vem är du nyfiken på?

  Den här sommaren är det tydligt att många av våra sommarvärdar har berörts av världsläget, men också det som pågår här på hemmaplan.

 • Vårdreformen blir en fråga för Justitiekanslern

  02.06.2016 Österbotten

  Folktinget vänder sig till justitiekanslern.

  Missnöjet med att regeringen i vårdreformen inte beaktat svenskspråkiga patienters rätt att prata sitt modersmål hamnar nu på Justitekanslerns bord. Det är Folktinget som vänder sig till JK.

 • "HVC i Jakobstad kan bli en saltgruva igen"

  25.05.2016 Österbotten

  Överläkaren är rädd för följderna av ett sambolag.

  Överläkare Britt-Mari Bjon vid hvc i Jakobstad är rädd för följderna av politikernas planer på ett sambolag med en privat aktör med kommunen som minoritetsägare. Hälsovårdscentralen kan bli på nytt bli den saltgruva den en gång var för personalen, säger Bjon.

 • "Ohållbart att panta på beslut om jourverksamheten i Vasa"

  17.05.2016 Österbotten

  Språklig konsekvensbedömning kan få roll i kampen om jour.

  Mycket är fortfarande öppet när det gäller Vasa centralsjukhus möjligheter att få fulljour i framtiden. Ett beslut väntas den här veckan och Ulla-Maj Wideroos som är ordförande för Svenska reformgruppen tror att det blir ohållbart att panta längre på beslutet.

 • Ulla-Maj Wideroos: Äckelkänslorna som inbrottet gav är värst

  08.05.2016 Österbotten

  Någon hade brutit sig in i sommarstugan under vintern.

  Just som Ulla-Maj och Ben Wideroos i Närpes inlett villasäsongen i påskas möttes de av det vi helst inte vill se när vi kommer till stugan: De hade haft inbrott och allt var en enda röra.

 • Göran Honga om vårdreformen: Mycket är på hälft

  06.04.2016 Österbotten

  Vårdreformen bygger på 18 landskap och 5 vårdområden.

  Det är oklart vad vårdreformen innebär för Vasa centralsjukhus. - Gällande detaljerna och genomförandet är arbetet mycket på hälft i det här skedet, säger Göran Honga, direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt.

 • Bjarne Kallis: Varför sitta i en regering som inte kan fatta beslut?

  31.03.2016 Samhälle

  Varför kritisera regeringskumpaner först efteråt?

  Om det stämmer, det som framträdande politiker som Carl Haglund (SFP) och Jan Vapaavuori (Saml) talar om att stämningen i regeringen var så dålig, då borde de ha reagerat och agerat när de satt i regeringen, säger Bjarne Kallis. - Det är ju att föra folket bakom ljuset att sitta i en regering och skryta om hur allt är bra och berömma varandra, när man egentligen menar motsatsen.

 • SFP:are vill undvika ordförandekamp

  30.03.2016 Österbotten

  Hoppas på Anna-Maja Henriksson.

  Det vore bra om SFP kan enas bakom en ordförandekandidat - och den kandidaten borde vara Anna-Maja Henriksson. Det är budskapet från den österbottniska SFP-kretsen och från veteranpolitikern Ulla-Maj Wideroos.

 • Revisionsverket: Läkarna sätter käppar i hjulen för regeringens sparplaner

  13.01.2016 Inrikes

  Läkarna vill inte att sjukskötare skriver ut recept.

  Regeringens sparkrav på social- och hälsovården är orealistiska, säger Statens revisionsverk i ett rykande färskt utlåtande. Bland annat vill regeringen att sjukskötarna i högre grad ska skriva ut recept, men det stoppas av läkarna.

 • Webbstudio: Vårdreformen på 5 minuter

  09.11.2015 Österbotten

  Många öppna frågor kring reformen.

  Vad vet vi egentligen om social- och hälsovårdsreformen? Vad är ett sjukhus med begränsad jour? Kommer den här reformen att spara några pengar? I Yle Österbottens första Webbstudio svarar Ulla-Maj Wideroos på frågor om social- och hälsovårdsreformen.

Sidor