Hoppa till huvudinnehåll

Peter Altmaier

 • Tysk vindkraft i motvind – allt fler protesterar mot bygget av nya möllor

  27.12.2019 svenska-nyheter

  Utbyggnaden av vindkraften står så gott som stilla.

  För första gången någonsin är vindkraften i år den viktigaste energikällan i Tyskland. Samtidigt står ändå utbyggnaden för tillfället så gott som stilla. Nya strängare regler för var möllor får byggas, i kombination med allt mer utbredda protester bland befolkningen har lett till att vindkraften kämpar med en hård motvind.

 • Tyska kristdemokrater väljer Merkels efterträdare – utgången helt öppen

  07.12.2018 Utrikes

  Den nya CDU-chefen heter Kramp-Karrenbauer eller Merz.

  I Tyskland väljer kristdemokraterna i dag en ny partiledare. Det är in i det sista oklart vem som nu kommer att ta över efter förbundskansler Angela Merkel, som har suttit 18 år på posten. Den nya CDU-ordföranden blir sannolikt också Tysklands nästa förbundskansler.

 • Tyska förbundsdagen debatterar strängare lagar

  11.01.2016 Utrikes

  Lagförslagen skulle göra det lättare att utvisa personer.

  Den tyska förbundsdagen debatterar på måndagen om striktare lagstiftning gentemot asylsökande som gjort sig skyldiga till brott. Samtidigt undersöker polisen sambandet mellan nyårsnattens händelser och attackerna mot utlänningar på söndagen.

 • Tyska regeringen oenig om flyktingar

  05.11.2015 Utrikes

  Olika åsikter om de planerade transitzonerna

  Varje dag fortsätter tusentals flyktingar att komma till Tyskland. Inom den tyska regeringen är man enig om att det inte kan fortsätta på det här sättet. Men vad som borde göras åt saken har lett till en öppen konflikt mellan regeringspartierna.