Hoppa till huvudinnehåll

Oscar Pistorius

 • 13 års fängelse för Oscar Pistorius – högsta domstolen förlängde straffet

  24.11.2017 Sport

  Den tidigare idrottsstjärnan sköt ihjäl sin flickvän.

  Den tidigare idrottsstjärnan Oscar Pistorius fängelsestraff förlängs till 13 år och 5 månader. Det har högsta domstolen i Sydafrika beslutat.

 • Domaren avslog överklagan – Pistorius dom står fast

  26.08.2016 Sport

  Pistorius dömdes till fängelse i sex år för mord.

  Den sexåriga fängelsedomen mot Oscar Pistorius står fast. Det här efter att domaren Thokozile Masipa valt att avslå en överklagan.

 • Oscar Pistorius fördes till sjukhus med handledsskador

  07.08.2016 Sport

  Lokala medier spekulerar om självmordsförsök.

  I sommar dömdes den paralympiska stjärnan Oscar Pistorius till sex års fängelse för att ha skjutit ihjäl sin flickvän. I går fördes han till sjukhus från fängelset, där han hittades med skador på handlederna.

 • Pistorius döms till sex års fängelse

  06.07.2016 Sport

  Mördade sin flickvän Reeva Steenkamp i februari 2013.

  Den paralympiska stjärnan Oscar Pistorius döms till sex års fängelse för att han skjutit ihjäl sin flickvän Reeva Steenkamp i februari 2013. Steenkamp sköts till döds i parets gemensamma hem.

 • Pistorius får inte överklaga sin morddom

  03.03.2016 Sport

  Sydafrikas författningsdomstol bekräftar att domen kvarstår.

  Den paralympiska stjärnan Oscar Pistorius som dömts för att ha mördat sin flickvän Reeva Steenkamp får inte överklaga morddomen. Det har Sydafrikas författningsdomstol slagit fast.

 • Pistorius släpps mot borgen i väntan på straff

  08.12.2015 Utrikes

  Sprinterstjärnan dömdes i torsdags för mord på sin flickvän.

  Högsta domstolen i Sydafrika fann i torsdags Pistorius skyldig till mord på sin flickvän. Straffet fastställs i april.

 • Oscar Pistorius skyldig till mord - domen ändras

  03.12.2015 Utrikes

  Högsta domstolen i Sydafrika skärpte straffet.

  Den sydafrikanske paralympiske sprinterstjärnan Oscar Pistorius har funnits skyldig till mord. Högsta domstolen i Sydafrika meddelade att Pistorius straff ska skärpas.

 • Domen ändras – Pistorius döms för mord

  03.12.2015 Sport

  Återvänder till fängelse efter nyår.

  Den paralympiske sprintsjärnan Oscar Pistorius dömdes till fem års fängelse för vållande till annans död förra året. Men åklagaren överklagade och nu har högsta domstolen i Sydafrika gett åklagarsidan rätt.

 • "Blade Runner" i lyxig husarrest efter dråpet på flickvännen

  03.11.2015 Sport

  Reeva Steenkamps mamma kräver upprättelse.

  Oscar ”Blade Runner” Pistorius befinner sig för tillfället i husarrest i en lyxvilla. Han fick fem år för dråpet på flickvännen Reeva Steenkamp, men satt bara elva månader i fängelse.

 • Pistorius släpps ur fängelset på fredag

  17.08.2015 Sport

  Sydafrikan har avtjänat en sjättedel av sitt straff.

  Enligt nyhetsbyrån Reuters släpps sydafrikanen Oscar Pistorius ur fängelset på fredagen efter att ha avtjänat en sjättedel av sitt straff.

 • Pistorius får snart lämna fängelset

  08.06.2015 Utrikes

  Pistorius släpps i villkorlig frihet i augusti.

  Den sydafrikanske paraolympiske och olympiske idrottaren Oscar Pistorius släpps i villkorlig frihet i augusti. Högsta domstolen i Sydafrika kommer att behandla Pistorius fall på nytt i november.

 • Fem års fängelse för Pistorius

  21.10.2014 Utrikes

  Den sydafrikanska paralympiska löparen Oscar Pistorius har dömts till fem års fängelse för dråpet av sin flickvän Reeva Steenkamp på alla hjärtans dag 2013.

 • Pistorius-fallet ledde till våldsdebatt i Sydafrika

  12.09.2014 Utrikes

  Domen mot den olympiska löparen Oscar Pistorius har fallit; han dömdes för dråp på sin flickvän Reeva Stenkamp. Pistorius var en viktig symbol för sydafrikanerna. Det berättar Yle Nyheters reporter som bevakat rättegången.

 • Pistorius dömd för dråp

  12.09.2014 Utrikes

  I Sydafrika har den paralympiska löparen Oscar Pistorius dömts för dråp. Enligt domaren fanns det inte tillräckligt med bevis för att stöda en dom för mord. Läs också: Pistorius-fallet ledde till våldsdebatt i Sydafrika

 • Pistorius inte skyldig till överlagt mord - slipper strängaste straffet

  11.09.2014 Utrikes

  Oscar Pistorius gjorde sig inte skyldig till överlagt mord när han sköt ihjäl sin flickvän Reeva Steenkamp förra året, och slipper därmed det värsta straffet. Det slutliga straffet offentliggörrs på fredag morgon.

 • Pistorius får sin dom - följ direktsändningen här

  11.09.2014 Utrikes

  Den sydafrikanska friidrottsstjärnan Oscar Pistorius får sin dom i den uppmärksammade mordrättegången. Rättegångsförhandlingarna väntas pågå i åtminstone två dagar och själva domen faller eventuellt först imorgon. Pistorius dom faller

 • Pistorius får sin dom i september

  08.08.2014 Sport

  Den paralympiske löparen Oscar Pistorius åtalas för mord på flickvännen Reeva Steenkamp på alla hjärtans dag 2013. Han får sin dom i september.

 • Följer du med fallet Pistorius?

  11.04.2014 Titta och lyssna

  Domstolsbehandlingen i Sydafrika pågår. Gråt, tragedi, mord eller inte? Frågan borde kanske snarare lyda: Varför är vi så besatta av detta?

 • Alla ögon på Oscar Pistorius

  07.03.2014 Samhälle

  Rättegången mot den paralympiska sprintern har inletts.

  I Sydafrikas huvudstad Pretoria har rättegången mot den paralympiska sprintern Oscar Pistorius inletts. Då jag ser direktsändningen från rättssalen på tv har jag, som finländare bosatt i Johannesburg, svårt att förstå det enorma intresset för fallet, men medieforskare Janeske Botes förklarar varför det här är årets nyhet i Sydafrika.

 • "Vi vill bara veta vad som hände"

  03.03.2014 Utrikes

  När mordrättegången mot den paralympiska idrottsstjärnan Oscar Pistorius inleds i Sydafrikas huvudstad Pretoria på måndag är mediepådraget enormt. Sydafrikanerna följer med fallet extra noga. Nina Simberg rapporterar från Sydafrika.

Sidor