Hoppa till huvudinnehåll

Marie Fredriksson

 • Per Gessle: Jag vill att vi slutar med Gyllene Tider så länge alla lever och spelar bra

  29.06.2019 Kultur och nöje

  Efter fyra decennier av hitlåtar slutar de nu.

  De har varit popens kungar i Sverige men efter 40 år av hitlåtar, uppbrott och återföreningar är det nu slut. Gyllene Tider lägger lapp på luckan med en sista skiva och en avskedsturné.

 • Musiktest: Vilken var Marie Fredrikssons första hit och var trummade Bonzo?

  01.06.2018 Kultur och nöje

  Yle Vegas musiktest!

  Yle Vegas musiktest! Testa dina pop/rockkunskaper och briljera för dig själv eller tävla med kompisen och se vem som får flest poäng!

 • Hitlåtar i 37 år men hur bra känner du till Per Gessle?

  21.08.2017 Kultur och nöje

  Hur bra känner du Sveriges popkung? Testa!

  Han är popkungen i Sverige. Med tre lyckade karriärer har han en CV som omfattar 37 år av hitlåtar. Men hur bra känner du till honom? Testa dina kunskaper här.

 • Skolpsykologen befriade Gessle från armén

  02.08.2017 Kultur och nöje

  Miljoner på banken men en gång var Gessle pank.

  Idag har han garaget fullt med lyxbilar och i sina bolag har han ett eget kapital på ca 300 miljoner kronor. Faktum är att han lär vara lika förmögen som Björn Ulveaus. Men det har inte alltid varit så. En tid fick han livnära sig som gatumusiker och leva på sin fru.

 • Per Gessle var kommunalt anställd trubadur och väckte folk ur koma

  26.07.2017 Kultur och nöje

  Per Gessles är den enda som haft tre karriärer samtidigt.

  Han är en musiknarkoman. Han har levt och andats musik sedan han var barn. Per Gessle är dessutom den enda artisten som har klarat av att hålla tre olika karriärer på gång samtidigt och han har lyckats med dem alla. I synnerhet om man ser på skivförsäljningen. Han startade med Gyllene Tider och då de gör sina comeback konserter så fyller de stora stadionarenor i bästa Springsteen stil.

 • Per Gessles sorg hörs på nya skivan

  27.04.2017 Kultur och nöje

  Per Gessle har gjort sin personligaste skiva.

  För ett år sedan blev det klart att Marie Fredrikssons långvariga sjukdom satte stopp för den planerade världsturnén med Roxette. Det betydde att Per Gessles kalender plötsligt gapade tom och att dra ut på en turné med Gyllene Tider kändes inte rätt just då.

 • Ingen rock utan kvinnor del 4: Lågkonjunktur, ilska och poppig girlpower

  20.12.2016 Kultur och nöje

  90-talet bjöd på en helt ny feministisk musikalisk ilska.

  Lågkonjunktur och söndrig och dov musik, så minns kanske många 90-talet. Feminismen tog olika musikaliska uttryck; riot grrrl-rörelsen utmanade rockens heterosexuella normer och Spice Girls peppade miljontals flickor och unga kvinnor.

 • Den populäraste svenska jullåten föddes på gatan

  01.12.2016 Kultur och nöje

  Tänd ett ljus är den populäraste svenska jullåten.

  Av alla svenska jullåtar var [link:https://www.youtube.com/watch?v=4Q7cIyWadUg;Tänd ett ljus;standard;] den mest spelade på radion i Sverige 2015. Det dröjde dock ett tag innan låtskrivaren Lasse Lindbom lyckades hitta melodin. Men plötsligt fanns refrängen där då han tog en promenad i Stockholm.

 • Roxette – nöjesfärden fortsätter

  13.08.2015 Musik

  Sveriges största band efter Abba.

  Både Per Gessle och Marie Fredriksson var redan bägge mycket framgångsrika artister i Sverige, men när de kom samman blev hela världen deras.

 • Roxette - en solskenshistoria

  29.11.2014 X3M

  Roxettes turné landade på Helsingforsarenan på fredag (28.11). Det som publiken upplevde kan påstås vara ett under. För tolv år sedan insjuknade duons ena halva. Marie Fredriksson fick en hjärntumör. Men rockchicken kämpade och visade fingret åt sjukdomen. Hon var väldigt nära döden men lyckades besegra hjärntumören.

 • Ny nr 1 och holländarna kom in som raketer

  30.05.2014 Kultur och nöje

  Veckans nr 1 är Frida Andersson som för första gången sedan starten gick förbi Jessica Wolff. Och holländarna från ESC kom in med raketfart.

 • Elvis lever och våren kommer med musikaliska hjärtslag

  04.04.2014 Kultur och nöje

  Den här veckan blir det tre stycken svenska låtar och en ny singel från finlandssvenska Heartbeat band som nu är definitivt inne på rätt linje med låten Spring. Mats Westlings låt har redan fått en hel del positiv respons från våra lyssnare. Och visst lever Elvis, i Ulf Lidmans kropp.

 • Roxette tar avsked

  21.12.2013 Yle Fem

  När Marie Fredrikssons sjukdom var en comeback osannolik

  Efter att Marie Fredriksson drabbats av en hjärntumör 2002 var vägen till återhämtning lång och ingen kunde ana att Roxette nästan tio år senare skulle återuppstå och ge sig ut på världsturné igen.

 • Härliga damer överlägsna i skivrådet

  04.10.2013 Kultur och nöje

  Within Temptation kombinerat med Tarja Turunen tilltalade Nöjesfredagslyssnare och det blev bara tummarna upp för låten Paradise (What about us)

 • Paleåwille och fi-fi-fi-fi-fi-fi-finlandssvenskan

  09.02.2010 Arkivet

  "Jag har pengarna på banken, och papprena från Hanken..."

  "Jag har papprena på Hanken och pengarna på banken..." Den första finlandssvenska "räppen" var nog Duckräpp, med refrängen "jag är fi-fi-fi-fi-fi-fi finlandssvensk". Och den har påverkat det finlandssvenska musiklivet mera än man kunnnat ana.