Hoppa till huvudinnehåll

Per Gessle

 • Vilken är den bästa låten som handlar om sommaren? Rösta här!

  07.06.2018 Kultur och nöje

  Välj din egen sommarfavoritlåt

  Trots att vi är i början av sommaren har solen och det fina vädret gjort att terrasserna har öppnat för säsongen och musiken har börjat ljuda från alla tänkbara trattar och strutar.

 • Arrangörerna nöjda med Popkalaset i Borgå

  28.08.2017 Östnyland

  Omkring 2800 personer hittade till festivalen.

  Popkalaset lockade omkring 2800 personer till det gamla stationsområdet i Borgå. Arrangörerna ser gärna att festivalen återvänder till Östnyland.

 • Hitlåtar i 37 år men hur bra känner du till Per Gessle?

  21.08.2017 Kultur och nöje

  Hur bra känner du Sveriges popkung? Testa!

  Han är popkungen i Sverige. Med tre lyckade karriärer har han en CV som omfattar 37 år av hitlåtar. Men hur bra känner du till honom? Testa dina kunskaper här.

 • Scooter och Gessle drar publik i Vasa

  18.08.2017 Österbotten

  Flera tusen väntas besöka konserterna.

  Två fredagar i rad ordnas det storkonserter på Sandviksstadion i Vasa. Såväl tyska Scooter som svenska Per Gessle förväntas locka publik på uppemot 4000 personer.

 • Skolpsykologen befriade Gessle från armén

  02.08.2017 Kultur och nöje

  Miljoner på banken men en gång var Gessle pank.

  Idag har han garaget fullt med lyxbilar och i sina bolag har han ett eget kapital på ca 300 miljoner kronor. Faktum är att han lär vara lika förmögen som Björn Ulveaus. Men det har inte alltid varit så. En tid fick han livnära sig som gatumusiker och leva på sin fru.

 • Per Gessle var kommunalt anställd trubadur och väckte folk ur koma

  26.07.2017 Kultur och nöje

  Per Gessles är den enda som haft tre karriärer samtidigt.

  Han är en musiknarkoman. Han har levt och andats musik sedan han var barn. Per Gessle är dessutom den enda artisten som har klarat av att hålla tre olika karriärer på gång samtidigt och han har lyckats med dem alla. I synnerhet om man ser på skivförsäljningen. Han startade med Gyllene Tider och då de gör sina comeback konserter så fyller de stora stadionarenor i bästa Springsteen stil.

 • Per Gessles sorg hörs på nya skivan

  27.04.2017 Kultur och nöje

  Per Gessle har gjort sin personligaste skiva.

  För ett år sedan blev det klart att Marie Fredrikssons långvariga sjukdom satte stopp för den planerade världsturnén med Roxette. Det betydde att Per Gessles kalender plötsligt gapade tom och att dra ut på en turné med Gyllene Tider kändes inte rätt just då.

 • Per Gessle till Borgå och Vasa

  06.02.2017 Östnyland

  Världsstjärnan uppträder på Popkalaset och i Vasa.

  Per Gessle som är mannen bakom Gyllene Tider och Roxette uppträder i Borgå och Vasa i augusti. Det är hans första soloturné på tio år.

 • Artisten E-type hyllar Finland: Alltid hemskt kul att åka hit

  10.06.2016 Åboland

  Svensken Martin "E-type" Eriksson uppträder i S:t Karins.

  På fredag inleds musikfestivalen Saaristo Open i S:t Karins. Ett av festivalens stora affischnamn är svensken Martin Eriksson, mer känd under sitt artistnamn E-type.

 • Roxette – nöjesfärden fortsätter

  13.08.2015 Musik

  Sveriges största band efter Abba.

  Både Per Gessle och Marie Fredriksson var redan bägge mycket framgångsrika artister i Sverige, men när de kom samman blev hela världen deras.

 • Roxette - en solskenshistoria

  29.11.2014 X3M

  Roxettes turné landade på Helsingforsarenan på fredag (28.11). Det som publiken upplevde kan påstås vara ett under. För tolv år sedan insjuknade duons ena halva. Marie Fredriksson fick en hjärntumör. Men rockchicken kämpade och visade fingret åt sjukdomen. Hon var väldigt nära döden men lyckades besegra hjärntumören.

 • Utmanare gick rakt in på första plats

  06.06.2014 Kultur och nöje

  Det blev också en del överraskningar på Vegatoppen den här veckan. Det blev goodbye till Måns Zelmerlöf och Dolly Parton och första platsen gick till Österbotten.

 • Roxette tar avsked

  21.12.2013 Yle Fem

  När Marie Fredrikssons sjukdom var en comeback osannolik

  Efter att Marie Fredriksson drabbats av en hjärntumör 2002 var vägen till återhämtning lång och ingen kunde ana att Roxette nästan tio år senare skulle återuppstå och ge sig ut på världsturné igen.