Hoppa till huvudinnehåll

Keith Richards

 • Musiktest: I vilken grupp sjöng Jim Morrison och vad kallas Keith Richards?

  14.12.2018 Kultur och nöje

  Yle Vegas musiktest!

  Yle Vegas musiktest! Testa dina pop/rockkunskaper och briljera för dig själv eller tävla med kompisen och se vem som får flest poäng!

 • Röster i exil - fokus på musikaliska flyktingar

  05.11.2015 Kultur och nöje

  Musiker med flyktingbakgrund

  Där det finns konflikter och förtryck finns det flyktingar. En del av dem är musiker och låtskrivare. Här presenterar vi några bekanta artister som själva är flyktingar eller har föräldrar som flydde undan krig och repressiva regimer.

 • Hall of Fame eller Hall of Shame

  07.05.2015 Kultur och nöje

  Jimi Hendrix, Janis Joplin, Kurt Cobain, Amy Winehouse

  En av de otaliga legenderna inom rockmusiken gör gällande att 27 är en speciellt farlig ålder. Som bevis brukar räkna man upp ett antal musiker som dött vid den åldern, den s.k. 27-klubben.

 • Sex, droger och citrusfrukter - Gram Parsons och fem år av “Cosmic American Music”

  19.03.2015 Kultur och nöje

  Country-rockens fader som få känner till.

  Han var Keith Richards bästa vän. Han upptäckte Emmylou Harris. Sheryl Crow, Norah Jones, Beck, Gillian Welch och Elvis Costello har sjungit hans låtar. Och när jag berättar för mina kolleger att jag tänker göra ett Fokus på om Gram Parsons ser ca 50% av dem ut som levande frågetecken.

 • En tår för Rolling Stones

  04.07.2014 Kultur och nöje

  När jag vaknade snurrade låten She's so cold i mitt huvud. En ganska obskyr låt som var andra singeln från en av Rolling Stones minst kända skivor: Emotional rescue från 1980. Just därför var det en av höjdpunkterna för mig när Rolling Stones äntligen spelade på Roskilde-festivalen, skriver Lasse Grönroos.

 • Keith Richards barnbok

  12.03.2014 X3M

  Keith Richards som är gitarrist i Rolling Stones ger ut en barnbok. Vi kunde inte riktigt hålla oss ifrån att spekulera i hur den kommer att se ut. Här är vårt förslag.