Hoppa till huvudinnehåll

Fredrik Reinfeldt

 • Sju snackisar från tidigare Nobelfester

  10.12.2019 Kultur och nöje

  Dåligt bordsskick och smygrökning vid Sveriges finaste fest.

  Dåligt bordsskick, uppmärksammade klänningar och smygrökning. Snart är det dags för festernas fest – men redan nu kan du se tillbaka på tidigare års snackisar. SVT Nyheters Ylva Larsson har listat sju av dem.

 • Moderaterna vill skärpa Sveriges migrationspolitik – asylprövningen ska ske utanför EU

  15.10.2017 Utrikes

  Partiets linje har blivit betydligt hårdare de senaste åren.

  Moderatstämman i Sverige gav ett massivt stöd för en skärpt migrationspolitik. Partiet vill på sikt avskaffa rätten att söka asyl inne i EU och i stället införa ett kvotflyktingsystem.

 • Nya Moderatledaren Ulf Kristersson ska ena ett parti i kris - inte ens de egna tror på framgång i riksdagsvalet

  01.10.2017 Utrikes

  Partimätning visar starkt stöd för Socialdemokraterna.

  I Sverige utsågs Ulf Kristersson i dag till ny ledare för det borgerliga partiet Moderaterna. Hans största och svåraste uppgift blir att ena det egna partiet och samtidigt hålla ihop alliansen.

 • Reinfeldt: Det blir bättre

  20.11.2015 Österbotten

  Fredrik Reinfeldt talade i Vörå på fredag.

  Sveriges förre statsminister Fredrik Reinfeldt talade på fredagseftermiddagen inför ett fullsatt auditorium vid Norrvalla Folkhälsan i Vörå. Reinfelt var inbjuden som huvudtalare vid en temadag kring ledarskap.

 • Pensionsåldrarna i Europa allt mer identiska

  18.07.2015 Utrikes

  65 är den vanligaste pensionsåldern men snart är gränsen 67.

  I de flesta EU-länderna kommer pensionsåldern att höjas under de följande 15 åren. Storbritannien och Irland gör kampanj för en pensionsålder på 68 år, medan en flerbarnsmamma i Slovakien fortfarande kan gå i pension vid 58.

 • Årets sommarvärdar i Sveriges Radio

  03.06.2015 Kultur och nöje

  Från kvinnligt fotbollsproffs till före detta statsminister.

  Sveriges Radio har offentliggjort sin lista med sommarvärdarna år 2015, den svenska motsvarigheten till Radio Vegas sommarpratare.

 • Ovanligt tuff start för ny moderatledare

  09.01.2015 Utrikes

  När 44-åriga stockholmaren Anna Kinberg Batra väljs till ny partiledare för svenska Moderaterna i morgon möter hon stora utmaningar och en viss besvikelse på fältet.

 • Baksmälla efter supervalåret

  15.09.2014 Utrikes

  Sverige är på många sätt dagen efter i dag. Stefan Löfvén - den två år färska socialdemokratiska ordföranden som skulle få partiet att lyfta på nytt, får vakna med huvudvärk, skriver Svenska Yles Nordenkorrespondent Ingemo Lindroos.

 • Finns det valmys i Sverige?

  10.09.2014 Utrikes
 • Regeringspussel att vänta i svenska valet

  08.09.2014 Utrikes

  Den sista veckan före riksdagsvalet i Sverige är nu i gång. Valmätningarna har ändå länge gett en föraning om resultatet. – Det är som om valet skulle vara förbi, eftersom diskussionen om nästa regering redan pågår, säger Svenska Yles Stockholmskorrespondent Ingemo Lindroos.

 • Statsminister Stubb träffade Reinfeldt

  04.07.2014 Inrikes

  Statsminister Alexander Stubb avlade ett officiellt besök i Sverige på fredagen. Det var hans första resa till vårt västra grannland i egenskap av statsminister.

 • Toppmöte diskuterade nästa EU-ledare

  28.05.2014 Utrikes

  Det finns ett starkt stöd bland EU-ländernas ledare för att luxemburgaren Jean-Claude Juncker ska bli EU-kommissionens nästa ordförande. Det säger statsminister Jyrki Katainen efter gårdagskvällens EU-toppmöte i Bryssel. Kristdemokraten Juncker var topp- eller spetskandidat för den borgerliga EPP-gruppen.

 • Dramatiken uteblev i Norden 2013

  28.12.2013 Utrikes
 • Reinfeldt vill se sexköpare bakom lås och bom

  16.12.2013 Utrikes

  Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt har hållit sitt traditionseliga jultal. Reinfeldt fokuserade i sitt tal på människohandeln i Sverige. Enligt Reinfeldt är det är dags att de som köper sex döms till fängelsestraff istället för böter.