Hoppa till huvudinnehåll

Sydney

 • Tusentals människor samlades i Sydney för att kräva könsneutral äktenskapslag

  10.09.2017 Utrikes

  Postenkät om landets äktenskapsfråga skickas ut på tisdag.

  Under söndagen samlades mer än 20 000 människor i Sydney i Australien för att kräva legalisering av samkönat äktenskap - bara några dagar innan en omröstning om frågan ska äga rum.

 • Operahuset i Sydney: En opera ur verkliga livet

  21.05.2017 Kulturhistoria

  Tacka Eero Saarinen för att det står där i Sydneys hamn.

  Storyn om hur Sydney, och världen, kom att få ett av sina allra mest kännspaka landmärken, är som direkt ur en opera. Maktspel, svek, sårad stolthet och smällande dörrar. Och utan en viss Eero Saarinen skulle det kanske aldrig ha byggts.

 • Världen sörjer offren i Orlando

  13.06.2016 Utrikes

  Sydney Harbour Bridge fick regnbågljus.

  Ett flertal minnesstunder för att sörja och minnas offren efter terrordådet i Orlando har ordnats världen över. Senare under kvällen kommer bland annat Eiffeltornet i Paris att lysa i regnbågens färger.

 • Hemlängtan förde Sydneybon till Hangö

  14.04.2016 Kultur och nöje

  Holger återvände till hemstaden som han tvingats lämna.

  Helsingfors, Stockholm, Sydney. Holger Grönroos har bott i flera storstäder, men hans hjärta klappar för Hangö. Det är i Hangö han föddes i november 1928 och det är till Hangö han återvände när hemlängtan blev för stark. Fast ibland ångrar sig Holger att han lämnade Australien och Sydney. Livet på andra sidan jordklotet var nämligen väldigt bra.

 • Australisk polis griper 15 årig pojke misstänkt för terrorism

  10.12.2015 Utrikes

  Fem ynglingar åtalas för förberedelse till terrorbrott.

  Polis i Australien har gripit en 20-årig man och en 15-årig pojke som misstänks ha planerat terrordåd. De två och tre andra unga män åtalas för terrorrelaterade brott.

 • Nieminen till huvudtävlingen i Sydney

  12.01.2015 Sport

  Jarkko Nieminen besegrade Rysslands Teymuraz Gabashvili i den tredje kvalomgången och avancerade till huvudtävlingen i ATP250-turneringen i Sydney. I huvudtävlingens första omgång möter han spanjoren Pablo Andujar.

 • Nyåret firas runtom i världen

  31.12.2014 Utrikes

  Det nya året har redan välkomnats på flera håll i världen. Många storstäder firar det nya året med pompa och ståt. Vissa säkerhetsåtgärder har ändå införts för att begränsa människomassorna.

 • Australierna upprörda och oförberedda på dramat

  15.12.2014 Utrikes

  Många australier är helt oförberedda på att kriserna i världen också påverkar Australien. Australien upplevs ligga så långt borta att man tror att landet ska vara förskonat från de kriser som pågår, säger finländska Jemima Backman som bor i Sydney.

 • Polisen bekräftar: Tre dödades i gisslandramat

  15.12.2014 Utrikes

  Tre personer dödades och fyra skadades i gisslandramat på ett kafé i Sydney i Australien. Inga sprängämnen har hittats trots hot om dem, uppgav polisen vid sin presskonferens.

 • Det nya året firas runtom i världen

  31.12.2013 Utrikes

  Det nya året har redan firats med pompa och ståt på olika håll i världen, bland annat i Nya Zeeland och Australien. I Australiens största stad Sydney välkomnade man det nya året 2014 med traditionella fyrverkerier. Se klipp!