Hoppa till huvudinnehåll

Arsenij Jatsenjuk

 • Hrojsmans Ukraina "kommer inte att tolerera korruption"

  14.04.2016 Utrikes

  Ukrainas parlament godkände Hrojsman som ny premiärminister.

  Ukrainas parlament har godkänt Volodymyr Hrojsman som landets nye premiärminister. Utnämningen väntas stärka president Petro Porosjenkos ställlning.

 • Väntat namn på förslag till ny premiärminister i Ukraina

  13.04.2016 Utrikes

  Hrojsman är för närvarande talman i parlamentet.

  Regeringskoalitionen i Ukraina har slutligen enats om att föreslå Volodymyr Hrojsman till ny premiärminister.

 • Kronvall: Ingen överraskning att Jatsenjuk avgår

  11.04.2016 Utrikes

  Presidentens resvanor upprör mer än hans företagsaffärer.

  På söndag kväll meddelade Ukrainas premiärminister Arsenij Jatsenjuk att han lämnar in sin avskedsansökan. Enligt Yle Nyheters Rysslandskorrespondent Kerstin Kronvall får han ta följderna av hela regeringens inkompetens.

 • Brottningsmatch i Ukrainas parlament

  11.12.2015 Utrikes

  Slagsmål efter att premiärministern lyftes ur talarstolen.

  På fredagen utbröt åter igen ett saftigt slagsmål i Ukrainas parlament. Tiotals parlamentariker lät sig dras in i brottningsmatchen efter att en parlamentariker lyfte premiärministern ur talarstolen.

 • Ukraina grep två tjänstemän i direktsändning

  25.03.2015 Utrikes

  Vill ta i med hårdhandskarna för att stävja korruptionen

  Polisen i Ukraina har gripit två högt uppsatta tjänstemän misstänkta för korruption. Männen greps mitt under ett regeringsmöte som direktsändes i tv på onsdagen.

 • IMF och Ukraina överens om nytt räddningspaket

  12.02.2015 Utrikes

  Internationella Valutafonden IMF och Ukraina har kommit överens om ett nytt ekonomiskt räddningspaket som är värt 17,5 miljarder dollar - eller drygt 15,4 miljarder euro.

 • Jatsenjuk vill ha internationell givarkonferens

  11.12.2014 Utrikes

  Ukrainas premiärminister Arsenij Jatsenjuk anser att det behövs en givarkonferens för att hindra ett ekonomiskt sammanbrott i Ukraina. Jatsenjuk understryker att hans regering kommer att genomföra tuffa reformer för att göra sig förtjänt av hjälpen från väst.

 • Ukraina utesluter direkta förhandlingar med rebeller

  19.11.2014 Utrikes

  Ukrainas premiärminister Arsenij Jatsenjuk avvisar direkta förhandlingar med proryska separatister i de östra delarna av landet.

 • Separatisterna ordnade val i Ukraina

  02.11.2014 Utrikes

  Separatisterna i östra Ukraina väljer i dag ledningen i regionerna Donetsk och Luhansk. Ukraina godkänner inte valet, vilket Ryssland å sin sida gör.

 • Västvänliga går mot seger i Ukraina

  27.10.2014 Utrikes

  I Ukraina går de västvänliga partierna mot en klar seger i söndagens parlamentsval. Både vallokalsundersökningar och de första resultaten visar att President Petro Porosjenkos valallians har vunnit valet, men med mycket knappare marginal än väntat.

 • "Ryska soldater i Ukraina"

  28.08.2014 svenska-nyheter

  Ukrainas ledning vädjar om stöd efter att ryska trupper rapporteras ha drabbat samman med den ukrainska armén. Ukrainska förstärkningar har skickats för att skydda Mariupol efter att Novoazovsk rapporteras ha fallit.

 • Jatsenjuk tvingas sitta kvar

  31.07.2014 Utrikes

  Det ukrainska parlamentet har avslagit premiärminister Arsenij Jatsenjuks avskedsansökan. Samtidigt godkände parlamentet ett viktigt reformpaket.

 • Ukrainas premiärminister avgår

  24.07.2014 Utrikes

  Ukrainas premiärminister Arsenij Jatsenjuk avgår efter att partierna Svoboda och Udar meddelat att de lämnar den styrande koalitionen.

 • Jatsenjuk: Internationell utredning ska slå fast sanningen om MH17

  21.07.2014 Utrikes

  Ukraina vill se en internationell utredning kring nedskjutningen av ett passagerarplan i torsdags. Samtidigt väcker separatistrebellernas hantering av läget allt mer ilska, och Holland hotar med fler EU-sanktioner mot Ryssland.

 • Ryssland i FN: Vi vill inte ha krig

  14.03.2014 Utrikes

  Den ukrainska premiärministern Arsenij Jatsenjuk vädjade både till FN och till Ryssland att förhindra ett krig, då han på torsdagen uppträdde inför säkerhetsrådet i New York. Enligt Jatsenjuk har den ryska aggressionen ingen orsak eller grund.

 • Jatsenjuk tror på politik och diplomati

  13.03.2014 Utrikes

  När Ukrainas nya premiärminister Arsenij Jatsenjuk besökte president Barack Obama i Vita huset handlade det mer om att USA skulle få visa upp sin solidaritet med det ukrainska folket än något annat.

 • Demonstrationer för och emot Putin i Ukraina

  09.03.2014 Utrikes

  Tiotusentals personer demonstrerade under söndagen både för och emot Ryssland i Ukraina. I Sevastopol i Krim drabbade demonstranterna från de olika sidorna samman. President Vladimir Putin fortsätter hävda att Ryssland inte gör något fel som ockuperat stora delar av Krim.

 • Ukrainas opposition vädjar till väst om hjälp

  01.02.2014 Utrikes

  Oppositionen i Ukraina kräver att västvärlden gör en större insats för att lösa den politiska krisen i landet. Oppositionsledaren Arsenij Jatsenjuk är på plats vid säkerhetskonferensen i München, där läget i Ukraina diskuteras. Det här har retat upp Ryssland.

 • Ukrainska oppositionen manar till strejk

  02.12.2013 Utrikes

  Förtroendet för den ukrainska regeringen kan komma att prövas på tisdag, rapporterar nyhetsbyrån Tass. Demonstranter har blockerat och ockuperat flera regeringsbyggnader i Kiev. Se videoklipp!