Hoppa till huvudinnehåll

Tarja Cronberg

 • Jonas Gardell promoveras till hedersdoktor vid Åbo Akademi

  26.02.2018 Åboland

  Totalt promoveras 14 hedersdoktorer vid ÅA i år.

  Åbo Akademi promoverar 94 doktorer, 14 hedersdoktorer och fyra jubeldoktorer i slutet av maj. År 2018 promoveras bland annat den svenska författaren Jonas Gardell, entreprenören Peter Vesterbacka, den tidigare europaparlamentarikern Tarja Cronberg och FN:s biträdande generalsekreterare Laura Londén.

 • Cronberg: Ett misstag kan tända gnistan som leder till krig på Koreanska halvön

  13.04.2017 Utrikes

  Hon efterlyser förhandlingar för att minska krigsrisken.

  Tarja Cronberg är freds- och konfliktforskare vid Sipri i Stockholm. Hon befarar att det upptrappade läget på Koreahalvön kan leda till krig genom ett misstag.

 • Tarja Cronberg: Flyktingar ska inte vara handelsvara

  17.03.2016 Debatt

  Fredsforskare ser möjligheter i samarbete med Turkiet.

  Fredsforskaren Tarja Cronberg är hoppfull inför förhandlingarna mellan EU och Turkiet. Visserligen ställer Turkiet stränga krav, men de är delvis befogade. EU kommer inte att behöva sälja sina värderingar.

 • "Se flyktingarna som en möjlighet"

  27.08.2015 Debatt

  André Noël Chaker förundrad över finsk flyktingdebatt

  Författaren till boken The Finnish Miracle André Noël Chaker tycker att Finland borde se flyktingströmmen som en möjlighet. Finländare tenderar att söka problem i allting, sade den i Finland bosatta kanadensaren i Obs debatts flyktingsatsning.

 • Fokus på flyktingkrisen

  27.08.2015 Debatt

  Obs debatt har en extra lång sändning om läget i Europa.

  60 miljoner människor är på flykt på grund av krig, konflikter och förföljelse. Hur skall Finland och Europa hantera flyktingkrisen? I en extra lång specialsändning diskuterar Obs debatt flyktingproblematiken.

 • Historiekollen: Grön politik i 30 år

  28.03.2015 Val

  Från trädkramare till regeringsparti. De Gröna under 30 år.

  De gröna har sina rötter i Forssa och i tvisten om Koijärvi. Miljövännerna vann kampen om fågelsjön, som räddades undan torrläggning. Gröna förbundet grundades 1987.

 • Cronberg: De Gröna saknade klara svar

  26.05.2014 Inrikes

  De Grönas Tarja Cronberg är besviken och säger att partiet inte lyckades profilera sig i innehållsfrågor.

 • Riksdagsvalet 2007

  12.06.2007 Arkivet

  En helt borgerlig regering.

  Riksdagsvalet 2007 kom att leda till en helt borgerlig regering. Samlingspartiet gjorde en brakseger, och socialdemokraterna föll ut ur regeringen. Och valdeltagandet sjönk igen, till 67,9 %. Här får vi se klipp omkring valet.

 • Vanhanen vill bilda fyrpartiregering

  04.04.2007 Val

  Centern, samlingspartiet, sfp och de gröna ska förhandla.

  Regeringsförhandlingar förs med centern, samlingspartiet, sfp och de gröna, uppger centerns Matti Vanhanen. Vanhanen motiverar sitt beslut med valresultatet - det var väljarna som valde regeringsbasen. Regeringsförhandlingarna kommer igång efter påsk.

 • Kristliga: Sfp har för stor betydelse

  27.01.2007 Val

  Partiet vill överta Sfp:s plats i nästa regering.

  Kristdemokraterna säger nu öppet att partiet vill överta svenska folkpartiets plats i nästa regering. Kristdemokraternas ordförande Päivi Räsänen sade på partistyrelsens möte i dag att sfp har fått en för stor politisk betydelse i förhållande till det faktiska väljarstödet.