Hoppa till huvudinnehåll

Oy Hartwall Ab

 • Stockmanns nya styrelseordförande: Vi har ett bra team, vi måste bli mer målmedvetna

  21.03.2019 Inrikes

  Lauri Ratia tar över efter Jukka Hienonen och Bergh.

  Stockmanns nya styrelseordförande Lauri Ratia anser att det behövs mer målmedvetenhet i arbetet för att göra varuhusgruppen framgångsrik igen. Ratia valdes till ny styrelseordförande vid Stockmanns bolagsstämma på torsdagen.

 • Sprit så in i Norden - hur länge ska Alko klara sig innan monopolet kraschar?

  21.10.2018 Samhälle

  Hårt tryck på att lägga ner Alko.

  Vi har traditionellt haft en strikt alkoholpolitik för att skydda befolkningen, men det finns ett stort tryck på att ytterligare liberalisera den. Ska vi stanna kvar i det monopolstyrda systemet eller välja den marknadsstyrda danska modellen? Ska staten bestämma eller ska alla individer själva ta ansvar? Finland står inför ett vägval.

 • Livsmedelsbranschen går i strejk – 4500 visar missnöje mot förslaget på försämrat uppsägningsskydd

  27.09.2018 Inrikes

  Strejken äger rum på onsdag nästa vecka.

  Finlands Livsmedelsarbetareförbund SEL meddelade på torsdagen att det blir strejk på 15 arbetsplatser onsdagen den 3 oktober. Bland annat blir det strejk på Koff. Enligt SEL är regeringens lagförslag om försämrat uppsägningsskydd inte acceptabelt.

 • Åbohallen får nytt sponsornamn

  07.09.2016 Åboland

  Hallen byter sponsor och namn till Gatorade Center.

  Hallen byter sponsor och sponsornamn till Gatorade Center.

 • Lakrits och salmiak allt populärare i mat

  02.06.2016 Åboland

  Nya smaker på yoghurt, chips och mineralvatten.

  Till skolavslutningen och studentfesterna finns nu massor av recept med lakrits, men det finns också allt fler lakritsprodukter på marknaden. I Finland har bland annat lakritsyoghurt, lakritssalmiakchips och salmiakvichyvatten lanserats denna vår.

 • Kampanj ger rättvisare sommarjobb för unga

  23.02.2016 Inrikes

  Vastuullinen kesäduuni erbjuder schysta regler.

  Sommarjobbskampanjen Vastuullinen kesäduuni 2016 med ett hundratal deltagande arbetsgivare ska hjälpa unga att hitta flera sommarjobb till schysta villkor. Den största utmaningen för de unga verkar ändå vara att få tag på något sommarjobb.

 • Hartwalls läskburk innehöll öl

  17.02.2016 Inrikes

  Barnet undrade över den konstiga smaken.

  Bryggerijätten Hartwall drar bort från handeln ett parti läskburkar efter att några burkar i stället för läsk visade sig innehålla mellanöl. Misstaget uppdagades efter att ett barn i Lahtis undrade över läskedryckens underliga smak.

 • Vems sprit dricker du?

  01.01.2016 Inrikes

  Storbolagen vinner på ditt drickande.

  Sprit- och bryggerimarknaden i världen kontrolleras av några få stora spelare. Nya fusioner är att vänta inom branschen och de stora aktörerna blir ännu större.

 • Livsmedelsindustrin tricksar med naturlighet

  28.11.2015 Strömsö

  Matförpackningarna innehåller olika löften om naturlighet.

  Är du intresserad av naturlig mat? Det är inte så konstigt, för så naturliga livsmedel som möjligt verkar vara en världsomfattande trend just nu. Matförpackningarna innehåller alla världens olika löften om naturlighet.

 • Hartwall säger upp 110 anställda

  18.03.2014 Inrikes

  Bryggerikoncernen Hartwall säger upp personal med upp till 110 anställda på grund av den hårdnande konkurrensen i branschen. Det är resultatet av samarbetsförhandlingarna som nu har avslutats.

 • 140 jobb hotade vid Hartwall

  15.01.2014 Inrikes

  Bryggeri- och läskedrycksföretaget Hartwall inleder samarbetsförhandlingar med målet att minska personalen med högst 140 personer.