Hoppa till huvudinnehåll

Lukas Podolski

 • Podolski pekades ut som människosmugglare – överväger att stämma

  22.08.2017 Sport

  En bild på Podolski publicerades i en artikel på Breitbart.

  Den kontroversiella invandrarkritiska webbplatsen Breitbart publicerade en bild på fotbollsspelaren Lukas Podolski i samband med en artikel om människosmuggling.

 • Snabb, snabbare, Benteke – gjorde tidernas snabbaste VM-kvalmål

  11.10.2016 Sport

  San Marinos rekord från år 1993 nu utraderat.

  Belgiens Christian Benteke gjorde historiens snabbaste VM-kvalmål på måndag. Premier League-anfallaren behövde bara åtta sekunder på sig för att näta mot Gibraltar.

 • Video: Schweinsteiger bröt ihop inför avskedet

  31.08.2016 Sport

  "Det betyder så mycket att ni är här idag."

  I Tyskland handlade det mesta inför träningsmatchen mot Finland om Bastian Schweinsteigers farväl. Den tyska fotbollspubliken hyllade sin världsmästare – och veteranen var tydligt rörd.

 • VM-kvalet närmar sig - tufft genrep på onsdag

  29.08.2016 Sport

  Finland möter Tyskland i Mönchengladbach i träningsmatch.

  Finlands fotbollsherrar lottades in i en tuff VM-kvalgrupp, och träningsmotståndaren i onsdagens genrep i TV2 ligger helt i linje med svårighetsgraden för Hasse Backes mannar. Regerande världsmästarna Tyskland tar emot Finland i Mönchengladbach sent på onsdagskvällen.

 • Podolski slutar i landslaget – vill få mer tid med familjen

  15.08.2016 Sport

  Gjorde 48 mål på 129 landskamper för Tyskland.

  Lukas Podolski har spelat sin sista landskamp för det tyska fotbollslandslaget. Totalt blev det 129 matcher och 48 mål för anfallaren.

 • Tungviktsmöte när grannarna drabbar samman

  16.06.2016 Sport

  Både Tyskland och Polen vann i premiären.

  Tyskland och Polen inledde EM-slutspelet med planenliga segrar och drabbar nu samman i torsdagskvällens tungviktsmöte. Polen vill nu visa att den historiska segern i EM-kvalet inte var en slump.

 • Löw presenterade Tysklands EM-lag

  18.05.2016 Sport

  Trefaldiga EM-vinnarlaget Tyskland jagar sin fjärde triumf.

  Tysklands förbundskapten Joachim Löw presenterade på tisdagen sin EM-trupp som består av 27 spelare. Men än kan spelarna inte dra en lättnadens suck: Löw kommer att fälla bort fyra spelare inom maj månad.

 • Tyskland firar på Twitter

  14.07.2014 Sport

  Man kan inte vinna något riktigt stort utan att fira det på sociala medier. Twitter gick naturligtvis stekhett i hela världen under VM-finalen. Från Berlin till Buenos Aires ända in på planen på Maracanãstadion i Rio de Janeiro.

 • Arsenal bättre i Londonderby

  16.04.2014 Sport

  Arsenal steg upp tillbaka till en Champions League-kvalplats i Premier League efter att ha vunnit över rivalen West Ham med 3-1. Tysken Lukas Podolski stod för två mål.

 • Fotbollsstjärna hyllas för att ha vågat komma ut

  09.01.2014 Utrikes

  Egentligen borde det inte vara någon större nyhet, men ändå har den tyske fotbollsspelaren Thomas Hitzlspergers besked om att han är homosexuell, lett till massiva reaktioner i hans hemland. Till och med från regeringshåll prisar man den tidigare landslagsspelarens beslut att komma ut.