Hoppa till huvudinnehåll

citrusfrukter

 • Naturresursinstitutet: Finländare äter kött som förr, fler dricker helmjölk men färre äter citrusfrukter

  30.06.2018 Inrikes

  Konsumtionen av fettfri mjölk minskade rejält.

  Finländarna äter lika mycket kött som förr trots att livsmedelsindustrin satsat stort på vegetariska produkter. Konsumtionen av citrusfrukter minskade och helmjölken har vunnit terräng på bekostnad av fettfri mjölk.

 • Lägg citrusfrukter på burk - de håller i månader

  24.01.2018 Recept

  Passar bra till glass ostbricka eller som marmelad.

  Att lägga frukt på burk och täcka med sockerlag är ett bra sätt att konservera. När man tillagar frukten hel på det här sättet håller den sig flera månader och kan användas till allt från ostbricka, kött, sallad, glass till en härlig chokladkaka.

 • Leftover Key lime pie

  07.12.2017 Recept

  Klassikern i ny tappning!

  Klassikern Key lime pie får sej ett ordentligt uppsving när vi gör pajbotten av bl.a torrt bröd och återstoden av ett kexpaket. Den blir fantastiskt fräsch med sin syrlighet och den smakrika bottnen, så lägg på kaffet, här ska det fikas!

 • Grapefrukt och mediciner

  28.12.2013 Strömsö

  Se upp om du till exempel får en ny blodtrycks- eller kolesterolmedicin utskriven av din läkare. Att kombinera den med saft från en nypressad grapefrukt kan ge mycket obehagliga effekter.

 • Vingelvam

  06.04.2011 Arkivet

  Riki Sorsa framför här Henrik Huldéns sång om hemligheter.

  "En liten låda är på väg till Vingelvam, vad finns det i den, det ska vi ta fram....". Riki Sorsa framför här Henrik Huldéns fina sång om hemliga lådor.