Hoppa till huvudinnehåll

Louisiana

 • Invånare i New Orleans samlar krafter och fyller sandsäckar inför stormen Barry

  12.07.2019 Utrikes

  Den långsamma stormen kan föra med sig 50 centimeter regn.

  Tusentals människor i Louisiana och delstatens största stad New Orleans har börjat placera ut sandsäckar eller flytt till högre terräng inför lördagen. Då väntas den tropiska stormen Barry dra in med full kraft och testa skyddsvallarna i New Orleans.

 • Färre men mer engagerade utländska studenter började vid ÅA

  20.09.2017 Åboland

  De allra bästa erbjuds stipendier för att komma till Åbo.

  Det är en allt större tävling mellan universiteten om de bästa studenterna. Den som söker och blir antagen till flera universitet har möjlighet att välja den plats som erbjuder de bästa stipendierna.

 • Trump kräver mer pengar för katastrofhjälp efter Harvey - besöker drabbade delstater igen

  02.09.2017 Utrikes

  Trumpadministrationen vill ha ytterligare 7,85 miljarder.

  Det behövs ytterligare närmare åtta miljarder dollar i katastrofhjälp i de delstater som drabbades av orkanen Harvey. Den vädjan riktar Trumpadministrationen till USA:s kongress. Samtidigt besöker presidenten både Texas och Louisiana på nytt på lördag.

 • Stormen Harvey kan ha krävt fler än 30 dödsoffer

  30.08.2017 Utrikes

  En och en halv miljon har evakuerats.

  I USA har stormen Harvey under onsdagen nått Texas grannstat Louisiana. Stormen har tappat i styrka, men den väntas ändå föra med sig hällregn och översvämningar också till Louisiana.

 • Skytten i Baton Rouge jagade definitivt poliser

  18.07.2016 Utrikes

  Besökte staden för att hitta en bra plats för dådet.

  Den man som sköt sex poliser i Baton Rouge i USA var definitivt ute efter poliser, säger amerikanska myndigheter. Gärningsmannen besökte också staden på förhand för att hitta en bra plats för dådet.

 • Obama uppmanar amerikanerna att tagga ner retoriken

  17.07.2016 Utrikes

  Tre poliser dödades i Baton Rouge.

  President Barack Obama varnade för att hård retorik hotar sammanhållningen i USA då han kommenterade det senaste väpnade överfallet på poliser i USA. Tre poliser dödades av en svart man från Kansas City i Baton Rouge i Louisiana på söndagen.

 • Kraftiga protester mot polisvåldet i USA

  10.07.2016 Utrikes

  Blockerade vägar, rökbomber och gripanden under protesterna.

  På många orter runt om i USA fortsatte protesterna mot polisens brutalitet mot svarta på lördag kväll, för tredje kvällen i rad. På en del håll var det turbulent med blockerade vägar, rökbomber och många gripanden.

 • Ny polisskjutning upprör i USA

  07.07.2016 Utrikes

  Protester mot att polisen skjöt ihjäl ännu en svart man.

  För andra kvällen i följd samlades hundratals människor på onsdag kväll i Baton Rouge, Louisiana för att protestera mot att poliser sköt ihjäl Alton Sterling. Ännu en svart man som dödats av polisen.

 • Har New Orleans återhämtat sig?

  28.08.2015 Svenska.yle.fi

  New Orleans blomstrar numera men alla ortsbor är inte nöjda.

  Sedan orkanen Katrina ödelade New Orleans för tio år sedan har amerikanerna frågat sig: Är staden tillbaka? Har den återhämtat sig? Svaret beror på vem man frågar, skriver Svenska Yles USA-korrespondent Christian Vuojärvi.

 • Avsaknaden av vettiga vapenlagar är Obamas största frustration

  24.07.2015 Utrikes

  I en intervju till BBC talade Obama om sin stora besvikelse.

  USA:s president Barack Obama är på väg till Kenya för första gången under sin tid som president. Men före sin avresa gav han en intervju till brittiska BBC där han talade om avsaknaden av vettiga vapenlagar i USA.

 • Jindal vill bli republikanernas presidentkandidat

  25.06.2015 Utrikes

  Jindal är inte populär i opinionsmätningarna.

  Louisianas guvernör Bobby Jindal ger sig in i kampen om republikanernas presidentkandidatur i USA. Jindal är den 13:e republikanen som kandiderar för posten.

 • Flera döda i tornador i amerikanska södern

  24.12.2014 Utrikes

  Minst fyra personer har omkommit efter en rad tornador drog igenom den amerikanska delstaten Mississippi. Tornadorna slog till på tisdagseftermiddagen lokal tid.

 • Varför True Detective är bra men ändå ledsamt typisk

  11.03.2014 Kultur och nöje

  True Detective gör något nytt med sitt berättande, och gör det bra, men samtidigt är det en historia om män av män, som så mycket annat på tv just nu, skriver Elin Willows.