Hoppa till huvudinnehåll

Loppis

 • Polisen misstänker systematisk import av vargar och uppfödning av varghybrider - hittade över 60 djur

  20.06.2019 Inrikes

  Tolv misstänkta brott går till åtalsprövning.

  Helsingforspolisen har undersökt en omfattande brottshelhet kring vargar och varghybrider. Flera personer misstänks för att olagligt ha importerat vargar och fött upp vargar eller varghybrider.

 • Ger färre saker ett lyckligare liv?

  09.09.2017 Åboland

  Ida Haapamäki ska göra sig av med 465 prylar på en månad.

  Det köas för att få en försäljningplats till loppmarknaderna och internet översvämmas av olika loppisgrupper. Många vill rensa ut de prylar de inte längre vill ha.

 • Juthbacka marknad - en orsak att träffas

  04.08.2017 Österbotten

  I år deltar runt 700 försäljare.

  Juthbacka marknad ordnas den 18 och 19 augusti för 38:e året i rad. Marknaden är förutom ett gigantiskt loppis även en orsak att träffa bekanta.

 • Elisabeth Westerholm gör otroligt detaljrika tittskåp

  22.07.2017 svenska.yle.fi

  Dyk in i en miniatyrvärld som tar åratal att sammanställa.

  Elisabeth Westerholms fantasifulla miniatyrvärldar har lett till nya kontakter och utställningar. I hennes tittskåp har de millimeterstora blommorna till och med ståndare och pistiller.

 • Loppisar på nätet växer men butikerna har också en plats

  17.07.2017 Österbotten

  "Att gå på loppis är som att gå på skattjakt"

  På nätet har loppisgrupper på Facebook vuxit i popularitet i Österbotten. Den största finlandssvenska Facebookgruppen har nu över 13 000 medlemmar och dagligen byter varor ägare. Men ännu är den fysiska loppmarknaden stark, både vid fysiska butiker och vid pop up-loppisar runtom i Österbotten.

 • Drömmen om en vägg med kungliga assietter

  14.07.2017 Samhälle

  Journalisten Linda Forth brinner för svenska kungligheter.

  En saga i nutid med prinsar och prinsessor, vackra klänningar och en lyxkantad vardag. En institution som i sig känns omotiverad, men stjärnglans och spänning som upplevs desto större. Linda Forth har ett brinnande intresse för svenska kungligheter.

 • Megaloppis lockade många ivriga fyndare

  13.05.2017 Österbotten

  Kring 20 meter kö till Botniahallen när Megaloppis öppnade.

  Kring 20 meter lång var kön till Botniahallen i Korsholm innan Folkhälsans megaloppis öppnade på lördagen. Loppistrenden fortsätter att hålla i sig och Folkhälsan i Korsholms verksamhetsledare, Susanne West, hoppas det kan bli ännu större del av vår vardagskonsumtion.

 • Trädgårdskvällen på Strömsö - sommarens fest för alla plantälskare

  30.04.2017 Mat och fritid

  Boka den 8 juni för inspiration, kunskap och nya plantor!

  Dags att boka in sommarens trädgårdskväll på Strömsö. Den 8 juni öppnar vi portarna, gräsmattan och villan för alla trädgårds- och odlingsentusiaster. Du kan komma när du vill från kl 16 till 21.

 • Pargas blir loppmarknad – Gårdsloppisrally ordnas för sjätte gången

  26.04.2017 Åboland

  Sista anmälningsdag för gårdsloppisrallyt 30.4.

  Gårdsloppisrallyt i Pargas håller på att etablera sig som sommartradition och arrangeras i år för sjätte gången. Loppmarknaden arrangeras 11.6, söndagen efter Pargasdagarna och anmälningstiden för dem som vill sälja går ut 30.4.

 • Lamt intresse för planeringen av fisktrappor i Svartån

  24.11.2016 Västnyland

  Upphandlingen spjälks upp.

  Bara ett anbud lämnades in för konstruktions- och huvudplaneringsuppgifterna för fiskvägarna som ska byggas i Svartån. Med bara ett anbud uppstod ingen egentlig upphandling och tekniska nämnden spjälker nu upp projektet i mindre delar i hopp om att få flera anbud.

 • Storloppis lockade ut Jakobstadsborna

  18.07.2016 Österbotten

  Området mellan kyrkan och Skolparken fylldes av köpsugna.

  Storloppis i Jakobstad fyllde området mellan stadskyrkan och Skolparken med försäljare och köpsugna stadsbor och turister.

 • Har du inget sommarjobb? - så här löser du problemet

  04.06.2016 X3M

  Fick du inget sommarjobb? Lugn, vi hjälper.

  Gapar plånboken tom efter ett år av intensiva studier? Känner du paniken komma krypande eftersom du inte fått något sommarjobb? Lugn, bara lugn! Vi har de bästa tipsen för att få sommaren att gå, samtidigt som du tjänar en extra slant.

 • Hyresgäster får hämta sina varor från loppiset Adam & Ewa i Vasa

  24.05.2016 Österbotten

  Innestående pengar betalas till konto.

  Den stängda loppmarknaden Adam&Ewa i Vasa öppnade dörrarna på måndagen för några hyresgäster i taget som fick hämta sina saker. De som hyrt bord skall få sina innestående pengar på sina konton.

 • Billigare jul med hemgjorda klappar

  17.12.2015 Österbotten

  Du kan spara både pengar och miljö.

  Våga ge bort det du skapat själv i julklapp, säger pysslaren och programledaren Hanna Enlund. På det sättet kan man spara både pengar och miljö. Läs också: Julklappen förmedlar värderingar

 • Emmaus – en rättvis värld med bistånd, solidaritet och gemensam morgongröt

  09.01.2015 Arkivet

  Inte en rörelse som sysslar med välgörenhet och pyssel.

  Emmaus-rörelsen i Finland vill inte vara en rörelse som sysslar med välgörenhet och pyssel. Emmaus vill hjälpa dem som behöver det mest, samtidigt som man skapar ett solidariskt och ekologiskt samhälle också på hemmaplan. Emmaus Westervik som grundades i Ekenäs av Birgit och Rurik Rancken var inte bara ett loppis, utan också ett kollektiv med solidariska vanor.

 • Loppisarna – från ekonomiskt nödtvång till dyr vintage

  25.10.2012 Arkivet

  Priser på vinyler och designprylar har skjutit i höjden.

  Förut var loppmarknaderna förbehållna dem som inte hade råd att köpa nytt och de personer som ville vara alternativa. Men under recessionen i Finland tömdes banker och kontorslokaler, och i stället flyttade loppisarna in. Numera är loppisarna ett trendriktigt alternativ där priser på vinyler och designprylar har skjutit i höjden.