Hoppa till huvudinnehåll

Tysklands historia sedan återföreningen

 • Wir sind das Volk – kampen om orden som bidrog till att fälla Berlinmuren

  10.11.2018 Utrikes

  DDR-aktivister protesterar mot att högern anammat parollen.

  Årsdagen av Berlinmurens fall har uppmärksammats igen. Att tyska högerpopulister och tysk ytterhöger i dag använder samma slagord som i tiderna bidrog till att fälla muren, stör ändå många tidigare demokratikämpar. Man påminner om att dagens protester inte har något med demonstrationerna 1989 att göra.

 • Tidigare DDR-firmor: Sagan om Rödluvan

  02.10.2015 Utrikes

  DDR-skumpan som överlevde återföreningen.

  25 år efter den tyska återföreningen är det få tidigare DDR-företag som längre finns kvar på den tyska marknaden. Men det finns vissa undantag. Åtminstone ett företag har lyckats bli marknadsledande i det återförenade Tyskland.

 • Den delade byn – ett besök i Lilla Berlin

  30.09.2015 Utrikes

  På besök i Lilla Berlin.

  På lördag har det gått exakt 25 år sedan den tyska återföreningen. För den lilla byn Mödlareuth hade återföreningen en särskilt stor betydelse. Vi gjorde ett besök i byn.

 • Tyska återföreningen: De små och större skillnaderna

  30.09.2015 Utrikes

  Tyska återföreningen firas - skillnaderna kvarstår.

  På lördag hade det gått 25 år sedan den tyska återföreningen. I den här veckans korrespondentkolumn funderar vår medarbetare i Tyskland Johnny Sjöblom över vissa kvarblivna skillnader mellan Öst- och Västtyskland.

 • Var befann du dig när Berlinmuren föll?

  05.11.2014 Kultur och nöje

  Jag befann mig i koloniträdgården Windberg på Marienburger Straße 7 i staden Mönchengladbach. I trädgården finns ett föreningshus som familjen hade hyrt för att fira min pappa, det var en torsdag, skriver Peter Lüttge.