Hoppa till huvudinnehåll

Tiina Rosenberg

 • Barbara Savolainen minns hur Claes Andersson såg på Finland för tio år sen: “Fattiga borde göra revolution!”

  10.09.2018 Kultur och nöje

  Programserie återpubliceras på Yle Arenan.

  - Han hade ju helt rätt om att skillnaderna mellan fattiga och rika skulle öka. Men någon revolution har det inte blivit. Det säger Barbara “Tinna” Savolainen som för tio år sen gjorde programserien “Vilken cirkus!” som nu publicerats på Yle Arenan.

 • Professor i teatervetenskap: "Kulturen beskyddas av konsten som begrepp"

  01.12.2017 Inrikes

  Tiina Rosenberg pekar på strukturellt problem.

  Professor i teatervetenskap vid Stockholms universitet och genusvetare Tiina Rosenberg förklarar varför det har uppstått ett strukturellt problem inom kulturbranschen.

 • Kraftigt motstånd mot ändrade villkor för frilansares utkomstskydd

  15.12.2015 Kultur och nöje

  Lagen förbereddes i smyg, säger Konstrådet.

  Det planerade lagförslaget om ändringar i frilansares arbetslöshetsförmåner har väckt ett ramaskri bland kulturarbetare. De flesta verkar vara ense om att lagen redan i grunden är så dålig att den borde göras om helt. Lagförslaget gör det inte lättare att försörja sig som frilansare - kanske tvärtom.

 • Behöver vi feminism i valdebatten?

  06.03.2015 Inrikes

  Frågor som jämställdhet och feminism delar åsikterna bland riksdagsvalskandidaterna. Det finns kandidater som tycker att feministiska värderingar är viktiga i valrörelsen, medan andra anser att feminister mest värnar om könets rätt framom de personliga egenskaperna.

 • Tiina Rosenberg om statsreglerad kärlek

  15.08.2014 Kultur och nöje

  Att leva som icke-heterosexuell i Finland med erfarenheter från tre decenniers liv i Sverige innebär i flera avseenden ett liv baklänges. Det säger Vegas sommarpratare, rektor Tiina Rosenberg. I sitt sommarprat tar hon upp kärlek och sentimentalitet. Den statsreglerade kärleken och det att Finland inte har en könsneutral äktenskapslagstiftning är ett av hennes teman