Hoppa till huvudinnehåll

Självförsörjning

 • Familjen sitter på en trädstam ute i skogen

  En sammansvetsad familjen Hedenhös

  30.04.2017Yle Fem
  Danska serien Mamma, pappa, barn följer en familje som inte har tv, ingen radio, inget kylskåp, använder sällan skor och tillverkar tyget till sina kläder av ullen från sina får. Eller som de själv säger - en grottfamilj.
 • Mette Stensholt Schau tillsammans med Tom Egeberg Hvål i ett växthus.

  Norsk lantidyll får ny trädgård

  23.03.2017Yle Fem
  En ny säsong av norska trädgårdsprogrammet Grön glädje kör igång och denna gång tar man sig an en idyll ute på landet i Fossane. Paret Fauskanger köpte fastigheten på impuls och det blev en rejäl förändring i livet. I drygt tre år har de nu satsat på att få husen i skick - nu är det dags för trädgården.
 • Frank Erichsen ser över sina odlingar i första avsnittet av säsong 16.

  "Bonderøven" inleder nytt år och ny säsong

  11.01.2017Yle Fem
  Hela Nordens favoritbonde Frank hälsar oss välkomna till säsong 16 av Bonderøven, eller En tvättäkta lantis som serien heter hos oss. Ett nytt år står för dörren och det blåser nya vindar på Kastanjegården.
 • Severin bor ensam på Røneset invid Storfjorden.

  Ensamvargen vid norska Storfjorden

  09.01.2017Yle Fem
  Ensamvargen Severin Rønes bor ensam på Røneset invid Storfjorden och försöker bekymra sig så lite som möjligt för framtiden. I den andra säsongen av serien Severin har han dock skaffat sig en flickvän, men Jelena bor dock tillsvidare mesta i Ålesund.
 • David Jonstad

  David Jonstad tror framtiden finns ute på landet

  16.10.20168X3M
  Mer tid i stället för mer pengar – det tror David Jonstad att många drömmer om. Övertygad om att vår pengaälskande civilisation snart kommer att kollapsa har han flyttat ut på landet.
 • Barnteckning på kylskåpet

  "Försöker leva rikt utan pengar"

  28.09.20161Samhälle
  Vi är en fem personers familj utan några extra pengar, men vi försöker lösa det på olika sätt och ser det fina i det lilla istället.
 • Schenkers logistikterminal i Vasa.

  Ny energisnål och självförsörjande logistikterminal i Vasa

  20.09.2016Österbotten
  Vasa stad har som mål att vara en kolneutral stad senast år 2035. Logistikföretaget DB Schenker drar sitt strå till stacken och tar i bruk en kolneutral terminal öster om Vasa flygplats.
 • Mindre mjölk än under nödåren

  14.06.20168Inrikes
  Mjölkproduktionen i Finland har sjunkit märkbart och i dag produceras mindre mjölk än vad som gjordes under ransoneringen efter kriget. Om jordbrukskrisen håller i sig är självförsörjningen hotad.
 • Sven Jerkku, kretsordförande för SFP i Österbotten

  Sven Jerkku: Kör inte ner det inhemska jordbruket!

  10.06.20164Österbotten
  Svenska folkpartiet i Österbotten anser att den jordbrukspolitik regeringen nu för, är farlig och kortsiktig.
 • Räddningsarbetare i Natori

  Prepperrörelsen är ständigt beredd på katastrofer

  03.05.2016Kultur och nöje
  Vårt samhälle blir allt mera sårbart då vi gör oss beroende av el och internet - vad händer om allt kollapsar och systemen slås ut? En så kallad prepper ger tips på hur du klarar dig om katastrofen slår till.
 • balkongodling

  Bonde mitt i stan

  04.07.2015Samhälle
  Självhushållning - den nya livsstilstrenden enligt experterna. I takt med att vi lämnar landet för staden så breder också lantligheten ut sig. Urbana odlare och koloniträdgårdsodlare tar sin plats i staden.