Hoppa till huvudinnehåll

Anna Politkovskaja

 • Skräckhistorien om ryska oliktänkare – förgiftade utomlands

  13.03.2018 Utrikes

  Såhär har ryska oliktänkare förgiftats.

  Den ryska underrättelsetjänsten verkar allt oftare att ta kål på oliktänkare genom att förgifta dem. I skrivande stund är det oklart hur det går med det senaste fallet, dubbelspionen Sergej Skripal och hans dotter Julia. De utsattes för nervgiftet Novishok i England den fjärde mars.

 • Luke Harding – journalisten som utpekade Putin som mördare

  13.01.2018 Kultur och nöje

  Vem beställde mordet på Aleksandr Litvinenko?

  I boken A very expensive poison (2016) skriver journalisten Luke Harding om det uppmärksammade mordet på den ryske regimkritikern Aleksandr Litvinenko. Varför måste Litvinenko röjas ur vägen och vem var det som beordrade två ryska agenter att giftmörda sin landsman i London?

 • Ryska aktivister firar Putins 65-årsdag med landsomfattande protester

  07.10.2017 Utrikes

  Några hundra deltog i bannlyst protest i Moskva.

  Aktivister som stöder den fängslade oppositionsledaren Aleksej Navalnyj har demonstrerat i många ryska städer på president Vladimir Putins 65-årsdag.

 • Tjetjenska imamer hotar rysk tidning som avslöjade förföljelse av homosexuella

  15.04.2017 Utrikes

  Prästerskapet i Tjetjenien utlovar hämnd.

  Den ryska oppositionstidningen Novaja Gazeta rapporterade nyligen om förföljelse, tortyr och mord på homosexuella i Tjetjenien. Nu hotar det muslimska prästerskapet i Tjetjenien med hämnd mot tidningen eftersom det anser att den tjetjenska hedern har kränkts.

 • Livstidsdomar för mordet på Politkovskaja

  09.06.2014 Utrikes

  En domstol i Moskva meddelade på måndagen att två av de män som dömts för mordet på den ryska journalisten Anna Politkovskaja, döms till livstids fängelse. Det är fortfarande oklart vem som beordrade mordet.

 • Fem skyldiga till mordet på Politkovskaja

  20.05.2014 Utrikes

  En domstol i Moskva har funnit fem män skyldiga till mordet på journalisten Anna Politkovskaja år 2006. Tre av de fem männen hade friats i en tidigare rättegång år 2009, men Rysslands högsta domstol gav order om att behandla fallet på nytt.