Hoppa till huvudinnehåll

Milis

 • Massprotester i Sudans huvudstad Khartoum - minst fem demonstranter dödade av prickskyttar

  30.06.2019 Utrikes

  Samtalen bröt samman i juni.

  Upp till flera hundra tusen människor deltog i demonstrationerna mot militärstyret i Sudan på söndagen. Minst sju personer dödades och över 180 skadades under dagen uppger Sudans statsägda nyhetsbyrå. Oppositionen uppger att minst fem demonstranter dödades.

 • Sudans demokratiaktivister står ensamma samtidigt som militärjuntan samlar stöd

  05.06.2019 Utrikes

  Dödssiffran efter måndagens massaker steg till över hundra.

  Demokratidemonstranterna i Sudan har lämnats ensamma av omvärlden samtidigt som pengar från bland annat EU flyter in i militärjuntans fickor. Dödssiffran efter säkerhetsstyrkornas attack mot demonstranterna i Sudans huvudstad Khartoum på måndagen har stigit till över hundra.

 • Maduro avvisar europeiska påtryckningar: "Vi accepterar inte ultimatum från någon"

  04.02.2019 Utrikes

  - Jag kräver inte heller att EU ska erkänna Katalonien.

  Venezuelas sittande president Nicolás Maduro avvisar flera europeiska länders ultimatum om att utlysa nytt presidentval i landet. Samtidigt försöker hans utmanare få in humanitär hjälp i landet.

 • Farhågorna besannades: Ali nekades asyl i Finland, blev ihjälskjuten tre veckor efter att han återvände till Irak

  12.02.2018 Inrikes

  Dottern är rädd att gå samma öde till mötes.

  Söndagen den 17 december skjuts en medelålders man ihjäl på Palestinagatan i östra Bagdad. Mannen som heter Ali träffas av tre skott i huvudet och kroppen. Bara tre veckor tidigare har han lämnat Finland där han hade ansökt om asyl men fått negativt beslut.

 • Läget allt mer spänt inför massdemonstrationer i Venezuela

  18.04.2017 Utrikes

  Presidenten skickar ut fler soldater på gatorna.

  I Venezuela blir läget allt spändare inför oppositionens planerade massdemonstrationer mot president Nicolás Maduro på onsdagen. Presidenten hävdar att oppositionen försöker genomföra en statskupp. Venezuela befinner sig i en djup ekonomisk kris, som oppositionen anklagar Maduro för.

 • Omfattande markoffensiv mot östra Aleppo

  27.09.2016 Utrikes

  Regerinsarmén och dess allierade anfaller med stridsvagnar.

  Efter flera dagars intensiva flygräder har syriska regeringsstyrkor och allierade miliser inlett en markoffensiv på fyra fronter mot de rebellkontrollerade delarna av Aleppo. Samtidigt vädjar WHO om humanitära korridorer för att evakuera sårade.

 • Operation Falluja har inletts

  23.05.2016 Utrikes

  Irak försöker återerövra Falluja från IS.

  Irak har inlett en militäroffensiv för att återerövra staden Falluja, som kontrolleras av terrororganisationen Islamiska staten. Civila invånare uppmanas fästa vita flaggor på sina hustak.

 • Libyens enhetsregering tog sig till Tripoli - mera våld befaras

  31.03.2016 Utrikes

  Hårt motstånd mot FN-medlad enhetsregering.

  Ledningen för den FN-medlade nationella enhetsregeringen anlände till Libyens huvudstad Tripoli på onsdagen. Butikerna och restaurangerna stängde sina dörrar i rädsla för nya våldsutbrott.

 • En död då ockupanter i Oregon greps

  27.01.2016 Utrikes

  Ockupationen har pågått sedan början av året.

  Minst en person har dödats och en annan skadats då skottlossning bröt ut i samband med att den federala polisen FBI grep personer som ockuperat en myndighetsbyggnad i ett naturreservat i delstaten Oregon i USA.