Hoppa till huvudinnehåll

Zürich (stad)

 • Finland stiger två placeringar på IIHF:s ranking – här är Lejonens grupp i VM 2020 i Schweiz

  28.05.2019 Sport

  Finland undviker Kanada och Sverige i gruppspelet.

  Det internationella ishockeyförbundet har presenterat den färska rankingen samt gruppindelningen för nästa års VM som spelas i Schweiz. Finland undviker Kanada och Sverige i gruppspelet.

 • Storstryk för Honka – Champions League-äventyret över

  27.09.2018 Sport

  Zürich krossade Honka med totaltresultatet 6–1.

  Efter 0–1 på hemmaplan fanns det ännu hopp om att Honka skulle kunna kämpa om avancemang i Champions League. Så gick det ändå inte då Esbolaget krossades av Zürich.

 • Ny tysk monsterbåge i Zürich – Hofmann hotade landsmannens årsbästa

  31.08.2018 Sport

  Diamond League-säsongen avslutas ikväll i Bryssel.

  Att tyska herrar kastar långa spjutbågar säsongen 2018, det är sen gammalt. Andreas Hofmann blev en dryg meter ifrån Johannes Vetters årsbästa resultat, när han vann Diamond League-deltävlingen i Zürich med ett kast på 91,44 meter.

 • Ferrarichefen Sergio Marchionne dog efter operationskomplikationerna: "Det vi fruktade har nu skett"

  25.07.2018 Sport

  Hans axel opererades i slutet av juni.

  Sergio Marchionne som var chef för formel 1-stallet Ferrari blev 66 år gammal. Hans axel opererades i slutet av juni och komplikationer ledde till att han i lördags lämnade sina uppdrag. Marchionne som dog på onsdagen sörjs närmast av sin partner och två vuxna söner.

 • Pitkämäki trea i DL-finalen – Farah tog farväl som vinnare

  24.08.2017 Sport

  Kastade säsongens tredje längsta kast i Zürich.

  Tero Pitkämäki kastade säsongens tredje längsta kast då han slutade trea i Diamond League-finalen i Zürich. Mo Farah avslutade sin karriär som banlöpare med att vinna 5000 meter.

 • Flera skadade i motorsågsattack i Schweiz

  24.07.2017 Utrikes

  En man attackerade folk med motorsåg i staden Schaffhausen.

  Fem personer har skadats i en motorsågsattack i schweiziska Schaffhausen, rapporterar flera medier. Två av dem har allvarliga skador, uppger polisen. Det ska inte röra sig om ett terrordåd.

 • Finnair har ställt in sju flyg - ett par tusen berörda passagerare

  01.01.2017 Inrikes

  Piloterna stramade åt sina fackliga åtgärder i årsskiftet.

  Finnair har fått ställa in sju flyg på nyårsdagen på grund av flygkaptenernas förbud mot merarbete och mot att byta skift. Ett par tusen personer och deras resor har påverkats. De kommande dagarna blir det antagligen fler inhiberade flyg.

 • Moskéskjutningen i Zürich: Inga kopplingar till högerextremister

  20.12.2016 Utrikes

  Den misstänkte begick självmord efter attacken.

  Den man som sköt omkring sig i en moské i Zürich på måndagen hade inga kopplingar till vare sig radikala islamister eller högerextremister, säger schweizisk polis.

 • Air Baltic-plan nödlandade i Riga

  17.09.2016 Utrikes

  Planets främre hjul var skadat.

  Ett av Air Baltics flygplan måste på lördagen nödlanda i Riga på grund av ett fel i ett framhjul. Passagerarplanet var på väg från Riga till Zürich men tvingades återvända kort efter start på grund av felet.

 • Ruuskanen fyra i Zürich – Vadlejh knep diamanten

  02.09.2016 Sport

  Segerkastet i spjut mätte 87.28 på torsdagskvällen.

  Spjutkastaren Antti Ruuskanen avslutade Diamond League-säsongen med en fjärde plats i Zürich. Segern i torsdagskvällens tävling och i sammandraget gick till tjecken Jakub Vadlejch.

 • Dadaism 100 år: Från Zürich till dödsstöten i Paris

  17.06.2016 Vetamix

  Efter första världskriget gick dadaismen på export.

  När det första världskriget tog slut skingrades dadaisterna. Konstnärerna exporterade dadaismen till andra länder och metropoler. Men den blev ingenstans särskilt långlivad. 1922 var dadas saga i stort sett allt.

 • Dadaism 100 år: Allt började i Zürich

  16.06.2016 Vetamix

  1916 grundades Cabaret Voltaire och dadaism.

  När det tyska paret Emmy Hennings och Hugo Ball 1916 öppnade det så kallade Cabaret Voltaire i den schweiziska staden Zürich anade de föga att det här skulle vara startskottet för en av de mest inflytelserika konströrelserna i modern tid.

 • Schweiziska matartåg får vara högst en minut försenade

  18.03.2016 Utrikes

  Nolltolerans i Europas punktligaste tågtrafik.

  Har du fått nog av försenade tåg? Då borde du sätta dig på ett tåg i Schweiz. I de flesta utredningar klassas landets järnvägstrafik som den i särklass bästa i Europa. En ny form av nolltolerans ska dessutom se till att tågen blir ännu mer punktliga än tidigare.

 • Schweiz folkomröstar om kriminella utlänningar – igen

  26.02.2016 Utrikes

  Initiativet väntas bli nedröstat.

  Schweizarna röstar på söndagen än en gång om förslaget om att utvisa kriminella utlänningar. Initiativtagarna till folkomröstningen vill påskynda och skärpa ett tidigare beslut i frågan. Nästan var fjärde invånare i Schweiz är utländsk medborgare.

 • Skandal eller inte – Fifa väntas återvälja Blatter

  29.05.2015 Utrikes

  Ny mandatperiod för Fifa-chefen Blatter?

  Han väntar på att bli återvald för en femte mandatperiod. Ordföranden för det internationella fotbollsförbundet Sepp Blatter låter sig inte störas av att hans förbund är indraget i en stor skandal. Sedan i förrgår sitter flera Fifa-höjdare gripna, men Blatter själv förnekar all skuld.

 • Europeiska UEFA stöder prins Ali som Fifas ordförande

  28.05.2015 Utrikes

  Sepp Blatter under allt hårdare press.

  En majoritet av Europeiska UEFA:s medlemmar stöder Jordaniens prins Ali bin Al Hussein som Internationella fotbollsförbundet Fifas nya ordförande efter hårt kritiserade Sepp Blatter.

 • Fifa-chefer greps i polisrazzia

  27.05.2015 Utrikes

  De amerikanska åklagarna är nu ute efter 14 personer.

  Flera höjdare inom det internationella fotbollsförbundet Fifa har under morgonen gripits av schweizisk polis. De gripna misstänks bland annat för korruption och de väntas nu bli utlämnade till USA där de har åtal att vänta, skriver tidningen New York Times.

 • Många skadade i tågolycka i Schweiz

  20.02.2015 Utrikes

  Flera passagerare har skadats i en tågolycka i den schweiziska byn Rafz, norr om Zürich, då två tåg kolliderade med varandra mitt i rusningstid.

 • EM-programmet minut för minut

  11.08.2014 Sportens sändningar

  Friidrotts-EM avgörs i Zürich mellan den 12-17 augusti. Missa inte en enda prestation under sex fullspäckade tävlingsdagar!

 • Missa inget av sommarens EM-fest!

  14.05.2014 Sportens sändningar

  Friidrotts-EM avgörs i Zürich den 12-17 augusti och Yle sänder som vanligt ett gediget paket från mästerskapet. Yle Sportens trio Leif Lampenius, Danny Lindqvist och Janne Isaksson garanterar att du inte missar något av sommarens stora friidrottskalas.

Sidor