Hoppa till huvudinnehåll

Hermann Göring

 • Nürnbergprocessen 70 år: "Jag satt vid samma bord som massmördaren"

  21.11.2015 Utrikes

  Ledande nazister satt på de anklagades bänk.

  Den 20 november hade 70 år förflutit sedan Nürnbergrättegångarna inleddes. I Nürnberg ställdes de ledande nazisterna till svars för krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten. Det här var första gången i historien som en process av det här slaget genomfördes.

 • Krigsslutet 1945: Lova att du skjuter dig!

  11.05.2015 Utrikes

  En självmordsepidemi spred sig som en löpeld i Tyskland.

  Det är ett fenomen som det har talats tyst om. Under de sista veckorna av det andra världskriget kom det till en regelrätt självmordsepidemi bland tyskar som av olika anledningar inte stod ut med det tyska nederlaget. En nyutkommen bok tar fasta på vad som egentligen hände.

 • Så tog kriget slut - dag för dag

  06.05.2015 Utrikes

  Intressanta detaljer vid sidan av det stora skeendet

  I vår är det 70 år sedan andra världskriget tog slut i Europa. Men striderna upphörde inte tvärt med Hitlers självmord eller Tysklands kapitulation - här följer en massa intressanta detaljer kring krigets sista veckor...

 • Med marskalk Mannerheim i fokus

  08.09.2006 Arkivet

  Radiodokumentär om Mannerheim

  Carl Gustaf Emil Mannerheim är den enda som innehaft titeln marskalk av Finland. Han är mest känd för sin ledande roll under vinterkriget och fortsättningskriget, men hade en stor betydelse också för Finlands självständighet och i inbördeskriget 1918. Och under fredsprocessen efter fortsättningskriget.