Hoppa till huvudinnehåll

Álvaro Uribe

 • Högermannen Ivan Duque vann presidentvalet i Colombia

  18.06.2018 Utrikes

  Vänsterns kandidat fick ändå oväntat stort stöd.

  Högerkandidaten Ivan Duque vann söndagens andra och avgörande omgång i presidentvalet i Colombia. Han lovar att ena den svårt polariserade nationen, men vill också ändra delar av fredsavtalet med Farc-gerillan.

 • Colombia: Högerpartier som motsätter sig fredsavtalet med Farcgerillan vann valet

  12.03.2018 Utrikes

  Farc deltog i valet och klarade sig uselt.

  Den forna Farcgerillan som numera är ett politiskt parti, deltog för första gången i söndagens kongressval i Colombia. Det gick inget vidare. Högerpartier som motsätter sig fredsavtalet med Farc klarade sig betydligt bättre.

 • Colombias fredsavtal godkändes

  01.12.2016 Utrikes

  Både senat och kongress röstade enhälligt för avtalet.

  Colombias nya fredsavtal har godkänts. Avtalet kom till efter att det ursprungliga avtalet med Farcgerillan föll i en folkomröstning och är en kompromiss mellan kritikerna och gerillans krav.

 • Colombiska regeringen och Farc undertecknade nytt fredsavtal

  13.11.2016 Utrikes

  Nytt försök till att sätta punkt för det 52-åriga kriget.

  Parterna i den 52 år långa konflikten i Colombia har nått en ny överenskommelse. Det förra fredsavtalet röstades ner i en folkomröstning, men det som nu har undertecknats går sannolikt direkt till parlamentet för godkännande.

 • Fredsavatal i Colombia efter 50 års inbördeskrig

  25.08.2016 Utrikes

  Regeringen och Farc-gerillan undertecknade avtal i Havanna.

  Colombias regeringen och Farc-gerillan har undertecknat ett fredsavtal i Havanna efter fyra års förhandlingar. Avtalet innebär ett slut på en av de längsta pågående konflikterna i världen.

 • Colombia slutar bomba Farc-gerillan

  11.03.2015 Utrikes

  Colombia stoppar sina luftangrepp mot den marxistiska Farc-gerillan. Luftangreppen stoppas för en månad framöver, men tiden förlängs om gerillan fortsätter att upprätthålla sin vapenvila.