Hoppa till huvudinnehåll

Simon Eder

 • På tv i dag: Mäkäräinen ensam finländare i dagens masstarter

  14.01.2018 Sport

  Säsongens första seger i siktet.

  Tävlingsveckan i Ruhpolding avslutas med masstarter. Kaisa Mäkäräinen är enda finländare med i dagens tävlingar. Är det nu äntligen dags för säsongens första seger?

 • Mäkäräinen kör i mixstafett på hemmaplan

  12.03.2017 Sport

  Stafetter avslutar världscupen i Kontiolahti.

  Mixstafett och sprintstafett mixed står på programmet under den sista tävlingsdagen i Kontiolahti. Kaisa Mäkäräinen och Olli Hiidensalo jagar framgång i sprintstafetten.

 • Supertajt i täten i herrarnas jaktstart

  11.03.2017 Sport

  Fourcade får verkligen kämpa om seger.

  I gårdagens sprint fick Martin Fourcade tufft motstånd av Ondrej Moravec. Segermarginalen var endast 0,6 sekunder till fransmannens fördel. I dag är Moravec ute efter revansch i jaktstarten.

 • Tre om budet i herrstafetten

  05.03.2017 Sport

  Ryssland, Frankrike och Österrike segerfavoriter.

  De tre nationerna som tog hem VM-medaljerna i Hochfilzen är favoriter i den kommande OS-terräng. Det handlar alltså om Ryssland, Frankrike och Österrike.

 • Eberhard i storform gör kampen tuff för Fourcade

  04.03.2017 Sport

  Eberhard har pangläge till första segern i jaktstart.

  Julian Eberhard har en stor ledning i jaktstarten, Lowell Bailey och Martin Fourcade måste lyckas perfekt för att utmana österrikaren som är i kanon form.

 • Fourcade missade sjätte medaljen – Schempp tog VM-guld

  19.02.2017 Sport

  Fourcade darrade i det sista skyttet och missade guldläget.

  VM-kungen Martin Fourcade tvingas åka hem med kronan lite på sned. Fransmannen darrade i det sista skyttet och missade guldläget. I stället blev det tysk seger.

 • Fortsätter VM-kungen Fourcade regera?

  18.03.2016 Sport

  Fourcade i toppfrom till världscupfinalen.

  VM i Oslo var en ren uppvisning av fransmannen Martin Fourcade. Fransmannen har dominerat säsongen och säkrat sin femte raka seger i totalcupen. Fortsätter flytet i världscupfinalen i Chanty-Mansijsk? Herrar sprint kl. 15:05 TV2 och Yle Arenan

 • Fourcade gräver guld igen

  13.03.2016 Sport

  Vinner Fourcade alla individuella medaljer?

  VM i skidskytte på Holmenkollen avslutas med herrarnas masstart. Fransmannen Martin Fourcade har vunnit alla individuella tävlingar hittills, skall han också vinna den sista? Herrar masstart kl. 16:50 i TV2 och på Yle Arenan.

 • Fourcade omöjlig att rubba – upp jämsides med Heikki Ikola

  10.03.2016 Sport

  Fransmannen fantastisk: fyra tävlingar, fyra guld.

  Fyra tävlingar, fyra guld. Martin Fourcade har varit fullständigt suverän i skidskytte-VM i Oslo. I dag tog fransmannen ett historiskt tredje VM-guld på raken i distansloppet.

 • Analysen: Fourcade kommer att dominera i VM

  01.03.2016 Sport

  Martin Fourcade vinner flest medaljer i VM.

  När skidskytte-VM kör igång på torsdag i Oslo, så är det några idrottare som utgående från säsongen hittills, kommer att prenumerera på pallplaceringarna också i VM. Yle Sportens skidskyttereferent, Magnus Eklöv, har plockat ut mästerskapets ”säkra” medaljörer.

 • Vem ska bli den första att vinna i Canmore?

  04.02.2016 Sport

  Tuff herrsprint att vänta i Canmore.

  Världscupen i skidskytte fortsätter i Canmore i Kanada. Idag tävlar herrarna i sprint. Vem skall bli den första att vinna en deltävling i världscupen i Canmore? Herrar sprint kl. 20:10 Yle Arenan och kl, 20:30 Yle Fem

 • Upplagt för en tuff kamp i stafett

  15.01.2016 Sport

  Fem länder kämpar om stafettsegern i Ruhpolding.

  Det kan bli en av de jämnaste stafetterna på länge, när världscupen i skidskytte fortsätter idag i Ruhpolding med herrarnas stafett. Fem länder tampas om segern: Tyskland, Frankrike, Ryssland, Österrike och Norge har alla jämnstarka lag. Det är upplagt för årtiondets stafettrysare. Herrstafett kl. 16:25 Yle Arenan och kl. 18:00 TV2

 • Tävlingsvecka nr 2 i Ruhpolding

  13.01.2016 Sport

  Blir det överraskningar på herrarnas distans?

  Världscupen i skidskytte fortsätter för andra veckan i rad i Ruhpolding. Idag tävlar herrarna på 15 kilometer distans. Blir det överraskningar, eller är det fransmannen Martin Fourcade som är starkast? Herrar distans kl 15:10 TV2 och Yle Arenan [arenan:1-3125493]

 • Oväntad segrare i Ruhpolding

  09.01.2016 Sport

  Simon Eder vann skidskytteherrarnas jaktstart.

  Österrikaren Simon Eder avgjorde i det sista skyttet då 12,5 kilometer jaktstart avgjordes i tyska Ruhpolding. Eder startade tävlingen som sexa.

 • Schempp kämpade sig till tredje raka segern

  24.01.2015 Sport

  Simon Schempp knep sin tredje raka seger i världscupen i skidskytte, då han vann jaktstarten i Anterselva. Tysken startade som etta, men fick jobba hårt för segern.

 • Eder bäst i Holmenkollen

  22.03.2014 Sport

  Simon Eder från Österrike tog hem segern i herrarnas jakstart i Holmenkollen. Eder gick ut i spåret som sjätte man och prickfritt skytte förde honom till seger.