Hoppa till huvudinnehåll

Neapel

 • Yngsta Champions League-målvakten genom tiderna stod för jättetavla direkt – Liverpool och Napoli vidare i turneringen

  10.12.2019 Sport

  Orsakade dessutom sedan en straff.

  Blott 17-åriga Maarten Vandevoordt blev ikväll den yngsta Champions League-målvakten genom tiderna. Men Genkburväktarens debutmatch borta mot Napoli blev en mardröm. Vandevoordt stod för en riktig blunder i matchen som italienarna vann med 4–0. Förutom Napoli så säkrade även de regerande mästarna Liverpool avancemang från grupp E.

 • Neapels pizzakultur blir världskulturarv

  08.12.2017 Utrikes

  Ett "historiskt erkännande", tycker borgmästaren.

  Det traditionella napolitanska sättet att baka pizza har av Unesco förklarats för världskulturarv. Beslutet har hälsats med glädje i Neapel som på senare tid oftast fått internationell uppmärksamhet för maffiavåld och avfallsproblem.

 • Mauro Icardi hjälte när Inter slog AC Milan

  16.10.2017 Sport

  Målrikt första derby della Madonnina.

  Mauro Icardi spelade huvudrollen i säsongens första Milano-derby på söndagskvällen. Argentinaren gjorde ett hattrick och avgjorde matchen till Inter Milans fördel med en straff i den 90:e minuten.

 • Minst två döda i jordskalv på den populära italienska ön Ischia

  22.08.2017 Utrikes

  Flera hus och en kyrka rasade i badorten Casamacciola.

  Åtminstone två personer har omkommit medan 26 skadades i ett jordskalv på ön Ischia igår kväll. Flera hus kollapsade och räddningstjänsten har under natten grävt fram människor som fastnade under rasmassorna.

 • Eva Kela: Kön och makt i Italien

  22.05.2017 Kultur och nöje

  Eva Kela om den unkna italienska kvinnobilden.

  Den här veckan diskuterar bokpodden Hietanen & Kela "Stål" av Silvia Avallone. Det är en bok, som jag har haft på min läselista i fem år. Nu fick jag äntligen tummen ur, läste den och drog Anne med i min iver.

 • Napoli har hittat Higuains ersättare – ”Välkommen Milik”

  02.08.2016 Sport

  Betalar ungefär 35 miljoner euro för anfallaren.

  Arkadiusz Milik lämnar Ajax och flyttar till den italienska klubben Napoli. Det här bekräftar klubbens president på Twitter.