Hoppa till huvudinnehåll

Jasser Arafat

 • Från Rubicon till Salutorget: Toppmöten som förändrade världen

  13.07.2018 Historia

  Hur placerar sig Trumps toppmöten i en historisk jämförelse?

  Amerikanska presidenten Donald Trump kommer på måndag att inom en kort tid ha träffat både Kim Jong-un och Vladimir Putin. Stora möten mellan stora män, som på pappret är fiender med stora personligheter och följarskaror på kultnivå. Men hur placerar sig Trumps toppmöten i en historisk jämförelse?

 • Ryska forskare: Arafat dog naturligt

  26.12.2013 Utrikes

  Palestinierledaren Yasser Arafat dog av naturliga orsaker, slår ryska rättsmedicinska forskare fast. Arafat förgiftades alltså inte, menar gruppen i sin färska rapport. De ryska experterna är en av tre grupper som undersökt orsakerna till Arafats död.

 • Forskare: Arafat dog naturligt

  03.12.2013 Utrikes

  Franska vetenskapsmän som undersöker den palestinska ledaren Yasser Arafats död anser att han dog av en infektion och inte av förgiftning som en tidigare schweizisk rapport tydde på.

 • Polonium – Marie Curies dödliga upptäckt

  07.11.2013 Utrikes

  Polonium-210 som har hittats i palestinierpresidenten Yasser Arafats kvarlevor är ett ytterst dödligt gift, men bara i kroppen. Grundämnet finns omkring oss i atmosfären och i jordskorpan utan att alls vara skadligt.

 • Sanningar ur gravens gömmor - förgiftades Arafat?

  07.11.2013 Utrikes

  Ett schweiziskt forskarteam har åtta år efter palestinierpresidenten Yasser Arafats död påvisat att han kan ha förgiftats med radioaktivt polonium-210. Obduktionsrapporten talar om synnerligen höga halter av ämnet, utan att ta ställning till om han mördades.

 • Obduktionsrapport: Arafat kan ha förgiftats

  06.11.2013 Utrikes

  Den tidigare palestinska ledaren Yasser Arafat kan ha förgiftats med radioaktivt polonium, visar en schweizisk obduktionsrapport som nyhetsbyrån al-Jazeera har läst.