Hoppa till huvudinnehåll

Anssi Koivuranta

 • 66:e Tysk-österrikiska backveckan börjar – "Freitag är största favorit"

  29.12.2017 Sport

  Tre finländare deltar i den Tysk-österrikiska backveckan.

  Ett säkert tecken på att julafton är bakom oss och nyårsafton framför oss är att den anrika Tysk-österrikiska backveckan står i beråd att köra i gång.Tre finländare deltar i år men förväntningarna är inte högt ställda.

 • Mannen bakom framgångsvågen – en ny generation växer fram i nordisk kombination

  21.02.2017 Sport

  I vinter har Petter Kukkonens arbete börjat bära frukt.

  När Petter Kukkonen tog över landslaget för fem år sedan mådde finländsk nordisk kombination lika dåligt som backhoppningen gör i dag. I vinter har Kukkonens långsiktiga arbete börjat bära frukt.

 • Backhoppningsnedgången fortsätter: Anssi Koivuranta tar sabbatsår

  07.05.2015 Sport

  Koivuranta är ute, också Niemi och Larinto tvekar.

  Herrlandslaget i backhoppning kommer att bestå av tre idrottare år 2015–2016. Anssi Koivuranta har inte motivation nog att tävla under nästa säsong. Dessutom tvekar Sami Niemi och Ville Larinto.

 • Två av Finlands bästa backhoppare sätter punkt

  13.02.2015 Sport

  Sex finländare har tagit världscuppoäng i backhoppning denna säsong. Två av dem har nu valt att avsluta satsningen på VM i Falun, berättar tidningen Iltalehti.

 • Mörk dag för finländarna i Zakopane

  18.01.2015 Sport

  Ingen av de finländska backhopparna var ens nära att ta sig till den andra omgången i Zakopane på söndagen. Jarkko Määttä var bästa finländare på 44:e plats. Segern gick till Kamil Stoch.

 • Krafttagen fortsätter i backvärldscupen

  15.01.2015 Sport

  Stefan Kraft tog befäste sin ledning i den totala världscupen i backhoppning när österrikaren tog säsongen andra deltävlingsseger i polska Wisla. En finländare knep poäng i den rumphuggna tävlingen.

 • Ännu en otäck krasch i backen – världsmästare borta från VM?

  15.01.2015 Sport

  Backhoppningen har drabbats av flera obehagliga krascher på sistone. Efter Simon Ammann och Nick Fairall – som riskerar bli förlamad – var det idag Anders Bardals tur att falla svårt.

 • Två backlandslag nominerades

  12.01.2015 Sport

  Chefstränaren för Finlands backhoppningslandslag Jani Klinga har nominerat tre idrottare till torsdagens och fredagens deltävlingar i Wisla och Zakopane, samt tre andra till lördagens och söndagens tävlingar i Sapporo.

 • Tre finländare med till tävlingen

  05.01.2015 Sport

  Lauri Asikainen, Anssi Koivuranta och Jarkko Määttä klarade kvalet till den sista deltävlingen i den tysk-österrikiska backveckan. Michael Hayböck hoppade längst i kvalet.

 • 2015 inleds med fyra finländare i tornet

  31.12.2014 Sport

  När det nya året inleds och den mellaneuropeiska backveckan fortsätter med torsdagens deltävling i Garmisch-Partenkirchen, är samtliga finländare med i tävlingen.

 • Tre finländare får tävla i Oberstdorf

  27.12.2014 Sport

  Den tysk-österrikiska backhopparveckan börjar i Oberstdorf på söndagen och där kommer tre finländare att få tävla. Den enda av finländarna som inte tog sig vidare från kvalet var Sami Niemi.

 • Dystert för finländarna i Engelberg

  20.12.2014 Sport

  Endast Anssi Koivuranta lyckades ta sig till den andra omgången i den stora backen i Engelberg. Koivuranta slutade på 26:e plats medan segern gick till tysken Richard Freitag.

 • Koivuranta klåpade - missar säsongöppningen

  21.11.2014 Sport

  Anssi Koivuranta misslyckades i backvalet i Klingenthal och kommer inte att vara med i söndagens individuella tävling. Lauri Asikainen, Jarkko Määttä och Sami Niemi försvarar den finländska hedern i säsongens första tävling.

 • Den historiska Anssi

  14.04.2014 Sport

  Kuusamokillen Anssi Koivuranta var bara 21 år, när han redan tagit 25 pallplaceringar i världscupen i kombinerat. 7 av de tävlingarna vann han. Men det blev inte fler - eftersom återkommande hälsoproblem, orsakade främst av mykoplasma, ödelade hans uthållighetsträning. Han bytte gren. Det tog fyra år att bli historisk.

 • Backhoppning, ishockey och fotboll

  11.04.2014 Sport

  I Sportmagasinet möter vi backhopparen Anssi Koivuranta hemma i Rovaniemi, gör en tripp till Kärpät-lägret i Uleåborg och träffar färska Åboborna, TPS-damerna Ria Öling och Hanna Ruohomaa. Läs också: Den historiska Anssi Drygt tre månader till kick-off i Kanada

 • Freund i klar ledning efter första dagen

  14.03.2014 Sport

  Tysklands Severin Freund toppar resultatlistan efter den första dagen i skidflygnings-VM. Finländarna hotar inte täten. Tävlingen fortsätter imorgon så länge vädret ger efter.

 • Asikainen bästa finländaren i Falun

  26.02.2014 Sport

  Lauri Asikainen stod för karriärens bästa prestation i världscupen i backhoppning. Asikainen blev nia i Falun.

 • Koivuranta bästa finländare i Willingen

  01.02.2014 Sport

  Anssi Koivuranta stod för det bästa blåvita resultatet världscuptävlingen i Willingen. Janne Ahonen fick nöja sig med trettionde plats.

 • Koivuranta nia i Zakopane

  19.01.2014 Sport

  Anssi Koivuranta hoppade in på en nionde plats i stora backen i Zakopane på söndagen. Tävlingen fick avbrytas efter den första omgången på grund av svåra vindar.

 • Finland sjua i lagbacke

  18.01.2014 Sport

  Finland slutade på en sjunde plats i lagbacken i Zakopane. Segern gick till Slovenien före Tyskland och Österrike.

Sidor