Hoppa till huvudinnehåll

Tina Maze

 • Alpina VM i dag: Stuhec satsar på att inleda störtloppsdagen med slovensk seger

  11.02.2017 Sport

  Slovenskan utmanas av Sofia Goggia och Tina Weirather.

  Söndagen kommer att bjuda på två störtloppstävlingar i St. Moritz. Ilka Stuhec är förhandsfavorit på damsidan och utmanas närmast av Sofia Goggia, Tina Weirather och Fabienne Suter.

 • Alpina VM fortsätter idag: Stuhec vill värma upp med guld inför favoritgrenen

  09.02.2017 Sport

  Super-Stuhec verkar trivas i störtloppsbacken i St. Moritz.

  VM-tävlingarna fortsätter med den alpina superkombinationen där det gäller att bemästra både störtlopp och slalom. Slovenskan Ilka Stuhec har vunnit säsongens enda världscuptävling och räknas som den största förhandsfavoriten i St. Moritz.

 • VM rivstartar med hemmahoppet i pisten - hur Gut är Lara idag?

  07.02.2017 Sport

  Damernas super-G klockan 12.50 i TV2 och på Arenan.

  Hon har tre VM-silver och ett VM-brons i prisskåpet sen tidigare, men fullträffen saknas ännu för fjolårets totala världscupvinnare Lara Gut. Huruvida den kommer idag i super-G i VM-premiären kan du följa med på Yles kanaler.

 • Maze tar paus – framtiden osäker

  07.05.2015 Sport

  Tina Maze kommer inte att tävla nästa säsong.

  Tina Maze kommer att ta en paus från tävlandet nästa säsong. Maze som bland annat vann två VM-guld i Beaver Creek ska fundera över framtiden och om hon har motivation att fortsätta.

 • Andra raka totalsegern för Fenninger

  22.03.2015 Sport

  Anna Fenninger vann världscupen för andra året i rad.

  Efter en lång säsong kunde Anna Fenninger till slut ta hem segern i den totala världscupen. Fenninger var starkast i säsongens sista tävling i Meribel och vann världscupen med 22 poäng före Tina Maze.

 • Spänningen stiger: Fenninger nu etta i världscupen

  13.03.2015 Sport

  Anna Fenninger och Tina Maze går en ursinnig kamp om segern i den totala alpina världscupen. Fenninger vann storslalomtävlingen i Åre på fredag och leder nu världscupen.

 • Weirather vann - Fenninger knappade in igen

  07.03.2015 Sport

  Tina Weirather från Liechtenstein vann lördagens störtlopp för damer i Garmisch före Anna Fenninger och Tina Maze. I herrarnas störtlopp i Kvitfjell var det österrike i topp genom Hannes Reichelt.

 • Fenninger knappar in i den totala världscupen

  02.03.2015 Sport

  Österrikiskan Anna Fenninger vann måndagens super-G i Bansko med knapp marginal före Tina Maze från Slovenien. Mazes ledning i den totala världscupen krympte samtidigt till 44 poäng.

 • Ikväll: Maze på jakt efter tredje raka guldet

  12.02.2015 Sport

  Tina Maze fick nöja sig med silver i öppningsgrenen super-G men efter det har hon vunnit både störtloppet och superkombinationen. Slovenskan tillhör förhandsfavoriterna även i storslalom och utmanas närmast av Sara Hector. Det andra åket kl. 22:55

 • Nästan oslagbara Maze vann igen

  10.02.2015 Sport

  Tina Maze har än en gång toppat formen till ett stort mästerskap. I superkombinationen tog slovenskan redan sin tredje medalj i detta VM då hon vann knappt före Nicole Hosp.

 • Guldläge för Maze inför slalomen

  09.02.2015 Sport

  Tina Maze är på väg mot sitt fjärde VM-guld i alpint. Slovenskan leder damernas superkombination efter störtloppsmomentet i Beaver Creek. Damernas superkombination, slalom, klockan 23:00

 • Maze mot resten i superkombinationen

  09.02.2015 Sport

  Tina Maze har till och med själv sagt att hon är tävlingens största förhandsfavorit. Slovenskan har redan tagit två medaljer och nu kommer den tredje. Damernas superkombination klockan 18.55

 • Vonn vann ej - inte ens medalj

  06.02.2015 Sport

  Lindsey Vonn fick inte till det framför hemmapubliken i damernas störtlopp. VM-guldet gick istället till Tina Maze med minimal marginal till Anna Fenninger.

 • Nu eller aldrig för Lindsey Vonn

  06.02.2015 Sport

  Lindsey Vonn inledde hemma-VM i Vail/Beaver Creek med en tredje plats i super-G. Ska hon ta karriärens tredje VM-guld så är det nu eller aldrig som gäller för amerikanskan i störtloppet. Damernas störtlopp kl. 19:50

 • Dramatiska stunder i VM-öppningen

  03.02.2015 Sport

  Damernas super-G inledde VM i alpin skidåkning på ett dramatiskt sätt. Först flyttade snöyran och den hårda vinden på inledningen av tävlingen. När den kom i gång avgjordes medaljerna inom några minuter.

 • Vonn är nu alla tiders dametta - Tiger Woods överraskade sin flickvän

  19.01.2015 Sport

  Lindsey Vonn knep sin 63:e seger i världscupen då hon vann Super G-loppet i Cortina d’Ampezzo. På målområdet fick hon en stor överraskning.

 • Svenskt jubel - hemmaseger i sekundstrid

  13.12.2014 Sport

  Maria Pietilä-Holmner fixade en hemmafest i Åre. Svenskan vann världscuptävlingen i slalom med sex hundradelars marginal.

 • Svenskorna bäddar för segerfest i Åre

  13.12.2014 Sport

  Det är upplagt för hemmaseger i världscuptävlingen i slalom i Åre. Efter det första åket leder Maria Pietilä-Holmner.

 • Maze körde upp sig i Åre

  12.12.2014 Sport

  Tina Maze låg bara på sjunde plats efter det första åket i storslalom i Åre men en stark insats i det andra gjorde att hon kunde ta hem segern. Maze vann med 20 hundradelar före Sara Hector.

 • Maze snuvade Sverige på segern

  15.11.2014 Sport

  Frida Hansdotter hade en blågul seger på gaffeln, men Tina Maze ville annat. Det blev Sloveniens fana som vajade högst efter damernas världscuptävling i slalom i Levi.

Sidor