Hoppa till huvudinnehåll

matlagningsprogram

  • Stjärnkocken Björklund kommer till Karis för att göra kocken pop igen

    28.06.2017 Västnyland

    Michael Björklund samarbetar med Axxell.

    Att vara kock i tv och att vara kock i verkligheten är två skilda saker. Det vet tv-kocken Michael Björklund från Åland som börjar samarbeta med utbildaren Axxell i Karis för att höja intresset för kocklinjen.

  • Vegetariskt och mindfulness

    24.03.2017 Yle Fem

    Vegorätt är Sveriges första helvegetariska matprogram.

    Vegorätt är Sveriges första helvegetariska matprogram. Karoline Jönsson och Elenore Bendel-Zahn guidar oss bland hemodlade grödor, i skogens skafferi och lagar 100 procent vegetariska smakexplosioner.

  • Finlandssvensken som jobbat för Trump

    20.10.2016 Vega

    Tony är kock och ska få ett eget program på amerikansk tv.

    Tony Terho från Veikars i Korsholm bor numera i USA. Han har jobbat som kock för Donald Trump och i januari får han sitt eget kockprogram på amerikansk tv.

  • Price bland lokala specialiteter

    26.08.2016 Yle Fem

    James & Adam på roadtrip genom Danmark

    De matglada bröderna James och Adam Price är redo för nya recept. Den här gången åker de på en roadtrip för att smaka på Danmark och upptäcka olika regionala gamla specialiteter.

  • Julien Huéber: Sveriges mästerkock ledde mig till Finland

    06.07.2016 Vega

    Julien Huéber blev tokkär efter bara några veckor.

    Efter att ha åkt ur finalen i tävlingen Sveriges mästerkock fick Julien Huéber många brev från fansen. Ett blev viktigare än alla andra. Efter några veckors brevväxlande var han tokkär i Ida från Vasa.

  • Michael Björklund lär småbarn laga mat i ny tv-serie

    04.06.2016 Barn

    Isa Gris är med och sprider matglädje på Strömsö.

    Michael Björklund och Isa Gris lär barn i BUU-klubbsåldern att laga mat i ny serie på Yle. Samtidigt vill de sprida matglädje både i BUU-klubben och på Strömsö.

  • Från jord till bord - naturen som skafferi

    10.03.2016 Strömsö

    "Filip och Linda skördar och lagar mat i ett enda svep."

    Under våren följer vi krögarparet Filip Langhoff och Linda Stenman-Langhoff på en matresa längs sydkusten. Serien heter Från jord till bord och i huvudrollerna ser vi tolv färska råvaror, flera gånger nominerade för god smak och hög prestanda. Birollerna innehas av odlare, fiskare, jägare samt en hel drös gäster.

  • Barnkalas med raw food

    17.08.2015 Arkivet

    Barn lär sig kocka rå kost med groddar och nötter.

    I programmet "A la carte" ska Johan och Joakim tillsammans med Michaela Burns lära sig kocka rawfood med groddar, frukter, nötter och russin.

  • Smartha tips i hemmet

    21.05.2015 Arkivet

    Marthorna ger ekologiska tips på ett vitsigt sätt.

    Läppstift på kragen, för mycket salt i maten och svartnat silver. Akademens killar lär sig fixa till hemmet lätt och ekologiskt.

  • Till bords med fransk mat

    09.10.2014 Arkivet

    Fransk mat av både äldre och nyare tappning.

    Vi lagar till fransk mat av både äldre och nyare tappning i Till bords. En fransk måltid ska smaka gott, vara vackert serverad, njutas med vin och räcka länge.

  • Till bords med italiensk mat

    18.08.2014 Arkivet

    Den italienska maten passar den finländska smaken bra.

    Den italienska maten passar den finländska smaken bra. Maten är lättgjord och tar inte ohyggligt lång tid att göra. Man bör dock minnas att inte koka sin pasta för länge, så den blir klibbig och fastnar i kastrullen.

  • Till bords med rysk mat

    23.04.2014 Arkivet

    Blinier, seljanka på gös, hönskotletter á la Kiev.

    Paul Alexandroff och Vilhelm Noschis tillreder fyllig och bastant rysk mat. Vi lär oss steka blinier, koka seljanka på gös, samt laga hönskotletter á la Kiev och efterrätten charlotte russe.

  • Lyxig bouillabaisse med Akademat

    31.10.2011 Arkivet

    Akademat kockar fisksoppa det är omöjligt att stava till.

    Akademaaaaaaaaat! En fisksoppa som det t.om. är omöjligt att stava till skall Dennis och Markus fixa. Det är förstås frågan om bouillabaisse.

  • Akademat ordnar housewarmingparty

    27.10.2011 Arkivet

    Housewarming med skaldjurpasta och morotskaka.

    Ny lägenhet? Housewarming? Men vad ska man bjuda? I Akademat gör man skaldjurpasta och morotskaka.

  • Brännässlor och andra läckra ogräs

    10.05.2011 Arkivet

    De godaste råvarorna hittas i diket.

    När våren kommer kan du hitta de hälsosammaste och godaste råvarorna i skog och dike. Vivi-ann Sjögren, Kenneth Nars och Alexandra de Paoli brinner alla för nässlor och andra ogräs.

  • Memman: påskbordets fasa eller höjdpunkt?

    13.04.2011 Arkivet

    Koka din egen memma, eller köp en riva!

    Memman är en av de populäraste rätterna på påskbordet. Det finns t.om. de som kunde äta memma året runt, och i alla former.

  • Förföriskt och imponerande med Akademat

    06.04.2011 Arkivet

    Akademiska sångföreningen lagar mat.

    I det här avsnittet av Akademat har Maria Hackzell beslutat sig för att lära pojkarna från Akademiska sångföreningen hur man tillreder mat som kan förföra och imponera. Ingen lätt uppgift med tanke på kockarna i köket.

  • Mums: Julgodis

    23.11.2009 Arkivet

    Ebba, Anki och Tony pysslar och bakar godsaker till julen.

    Ebba, Anki och Tony pysslar och bakar godsaker till julen. Det blir lussekatter, marsipangodis och vad Ebba aningslöst kallar negerögon.

  • Spaghettifågelbo och igelkottspäron

    12.03.2009 Arkivet

    Spaghettifågelbo med korv och ärter, rödkålssallad och igelkottspäron med kinuskisås. Det är gott, lättlagat och hälsosamt, berättar Ebba i köket.

  • Att tillreda en surrogatmåltid

    10.04.2008 Arkivet

    Vad kunde en middag bestå av under kriget?

    Vad kunde en middag bestå av under kriget, då man inte fick tag på vanliga födoämnen och allt ransonerades?

Sidor