Hoppa till huvudinnehåll

Beyoncé Knowles

 • Beyoncé – feministisk ikon eller upprätthållare av de patriarkala strukturerna?

  15.10.2017 Kultur och nöje

  Är Beyoncé feminist eller inte?

  Från och med i höst har du chansen att studera Beyoncé vid Köpenhamns Universitet. Men är hon så feministisk som många tror? Vi ringde upp professorn Erik Steinskog, redaktören Ida Henrikson och genusstuderande Joséphine Holmström för att få veta mera.

 • Beyoncé- och rapyoga är den nya trenden

  16.08.2017 Kultur och nöje

  Katja-Maria Taavitsainen drar Beyoncé och rapyoga.

  Dagens människor har ofta bråttom och skulle behöva komma i kontakt med sina kroppar, säger artisten och danskoreografen Katja-Maria "Katti Meu" Taavitsainen. Hon har skapat en yogaform som kan vara lösningen på de här, nämligen Beyoncé- och rapyoga där populärkultur och österländsk andlighet kombineras.

 • Ida Henrikson: Lady Macbeth var min idol

  05.04.2017 Kultur och nöje

  Varför fascinerar Lady Macbeths karaktär?

  Ida Henrikson funderar på vad det är som fascinerar hos Lady Macbeth i Shakespeares pjäs och Verdis opera.

 • Adele och Bowie största Grammyvinnarna

  13.02.2017 Kultur och nöje

  Även årets gala drabbades av tekniska problem och missöden.

  Adele och David Bowie vann båda fem Grammypriser. Även årets gala drabbades av tekniska problem och missöden.

 • Ingen rock utan kvinnor del 5: Dominans och nya slutna dörrar

  21.12.2016 Kultur och nöje

  Popmusiken fortsätter medvetandegöra och förföra sin publik.

  00-talet har gett oss världens största artister som Beyoncé, Rihanna och Lady Gaga. Är branschen äntligen jämlik? Allt fler kvinnor dominerar musikvärlden, men ändå finns mycket som ännu inte är jämlikt.

 • Rösta på årets musikhändelse!

  19.12.2016 Kultur och nöje

  Vilken var den största musikhändelsen 2016-omröstning.

  Musikåret 2016 bjöd på flera intressanta diskussionsämnen. Sannis musikvideoskandal, Beyoncés Super Bowl-aktivism, återförenade Guns n' Roses och Spice Girls och flera artisters död. Men vad var den intressantaste händelsen för dig?

 • Alva Strang: Kampsånger är pop

  17.11.2016 Kultur och nöje

  Musiken kan uppmuntra unga till politiskt engagemang.

  Kampsånger, vilken effekt har de på människor? Hur ser kampsånger ut i populärkulturen idag, och vad behövs för att engagera dagens ungdom i politiska frågor, frågar sig Alva Strang.

 • Musiktest: I vilken grupp sjöng Beyoncé och varifrån kommer Daft Punk?

  06.05.2016 Kultur och nöje

  Radio Vegas musiktest!

  Radio Vegas musiktest! Testa dina musikkunskaper och briljera för dig själv eller tävla med kompisen och se vem som får flest poäng!

 • Beyoncé och Lady Gaga stöder Clinton – vilka vill se Trump som president?

  27.02.2016 Utrikes

  Trums stöds av bland annat Mike Tyson.

  Flera stora namn i den amerikanska kändisvärlden ställer sig bakom demokraternas Hillary Clinton, medan de andra kandidaterna får dela på dem som blir kvar.

 • Beyoncés nya video – därför snackar alla om den

  08.02.2016 X3M

  Bilder som berättar om polisvåld, skönhet och stolthet.

  Beyoncé är tillbaka! Hennes nya låt Formation med tillhörande musikvideo har varit helgens största snackis. Videon är som ett ställningstagande bildgalleri över livet som afroamerikan. Bilder som handlar om polisvåld och rasism men också om makt, skönhet och stolthet.

 • Cecilia Floris: Populärkulturens långfinger mot kulturelitismen

  09.07.2015 Kultur och nöje

  Kultur kan ha olika ambitioner, och det är okej.

  Sommartider och extra tid för kulturkonsumtion. Men hur definierar vi egentligen vår musiksmak eller de filmer vi föredrar. Vilka värderingar spelar med i vad vi väljer och hur vi väljer att beskriva det?

 • Ska Grammyna belöna kvantitet eller kvalitet?

  09.02.2015 Musik

  Efter gårdagens Grammygala höjs fler kritiska röster om vilka artister som egentligen är värda priserna. Nu har även Kanye West lagt sig i debatten.

 • Flawless Beyoncé-special i Musikrepubliken

  06.02.2015 X3M

  Musikrepubliken med Catzo fortsätter med kvinnotema, precis som varje torsdag. Det har blivit dags att ta tag i Queen of Freaking Everything, kvinnan som sålt närmare 200 miljoner skivor, fått cirka alla utnämningar i världen och vunnit alla pris som betyder något. Det är naturligtvis Beyoncé jag pratar om.

 • Kvinnoröster dominerar Fifty shades of Grey

  15.01.2015 X3M

  Filmen Fifty shades of Grey som har fått halva världen att tappa förnuftet i en ivrig väntan, i alla fall tillfälligt, får äntligen sin premiär fredagen den 13 februari – men det finns också något annat vi har väntat på med stor spänning. Kolla in filmens låtlista här.

 • Nya Spice Girls på spellistan

  01.12.2014 X3M

  Grattis på måndag! Som en decemberpresent får du här fyra nya låtar som vi lagt in på vår spellista.

 • Beyoncé och hennes selfie stick

  24.11.2014 X3M

  Okej stoppa pressarna. Beyoncé har släppt en ny video. Eller hon gjorde det egentligen redan i fredags, men eftersom vi alla varit hemma och haft mysveckoslut har vi inte ännu uppmärksammat det här på Popbloggen. För jag menar, om det är Beyoncé ska det uppmärksammas, amirite?

 • Band vi vill att återförenas

  13.09.2014 X3M

  I söndags startade det nya programmet We want more. I programmet återförenas fem finska band som tidigare gått skilda vägar. Fansen är glada och väntar med spänning på att favoritbanden från förr ska stråla samman. Vi samlade ihop band som vi skulle vilja uppleva igen.

 • Beyoncé om hissbråket

  04.08.2014 X3M

  Tidigare i sommar stormades popvärlden med årets största bråk - mellan Beyoncés syster Solange och Beyoncés man Jay-Z. Bråket ägde rum i en hiss och såg ganska så våldsamt ut. Enligt familjen är bråket nu upprett, fastän omvärlden tycks ha svårt att tro på det.

 • Falsksångare vi minns

  09.07.2014 X3M

  En låt där Britney Spears sjunger utan autotune har läckt ut på nätet. Här är fler artister som inte borde ha lämnat autotunen hemma.

 • Bestman dök inte upp efter triangeldrama

  27.05.2014 X3M

  I lördags gifte sig äntligen ett av de mest omtalade paren på stjärnhimlen. Kanye fick sin Kim och levde lyckliga i alla sina dagar. Mjaaa… Helt odramatisk blev inte den här bröllopssagan.

Sidor