Hoppa till huvudinnehåll

International Association of Athletics Federations

 • Paavo Nurmi Games samlar tittare världen över

  29.06.2016 Åboland
  Paavo Nurmi Games är årets höjdpunkt i finländsk friidrott och är ett sista genrep för många idrottare inför EM i Amsterdam nästa vecka. Förutsättningarna för avancemang till Diamond League verkar finnas.
 • BBC: Adidas slutar sponsra IAAF

  25.01.2016 Inrikes
  Adidas säger upp sitt kontrakt med Internationella friidrottsförbundet IAAF fyra år i förväg på grund av rapporterna om dopning och korruption inom förbundet. Enligt BBC förlorar IAAF tiotals miljoner euro om kontraktet hävs.
 • Putin kan vara inblandad i rysk dopningsskandal

  14.01.2016 Utrikes
  Rysslands president Vladimir Putin kan ha varit inblandad i dopningsskandalen som skakar Ryssland, enligt en ny rapport från antidopningsbyrån WADA.
 • Sunday Times: IAAF blockerade dopningspublicering

  16.08.2015 Utrikes
  Internationella friidrottsförbundet IAAF har i flera år försökt lägga locket på uppgifter om att så många som en tredjedel av elitidrottarna har dopat sig, skriver den brittiska tidningen The Sunday Times.
 • Misstankar om utbredd dopning i friidrott

  02.08.2015 svenska.yle.fi
  Ett flertal av det internationella friidrottsförbundets dopningstestresultat har läckt ut till offentligheten. Över 800 blodprov visar tecken på dopning, rapporterar tyska tv-kanalen ARD.
 • IAAF mörkade resultat av dopningstest

  02.08.2015 Utrikes
  Läckta uppgifter från Internationella friidrottsförbundet IAAF visar på mer omfattande dopning än vad som tidigare har varit känt. På OS och VM mellan åren 2001 och 2012 gav bland annat en tredjedel av medaljörerna i uthållighetsgrenarna onormala testresultat.