Hoppa till huvudinnehåll

Riko Eklundh

 • Fred Negendanck - en estet in i det sista

  23.07.2017 Inrikes
  Skådespelaren, koreografen, dansaren och bildkonstnären Fred Negendanck är död. Han avled i går på sjukhus, efter en längre tids svår sjukdom. Skådespelaren Riko Eklundh stod Negendanck närmast de sista åren.
 • Riko Eklundh: Man blir aldrig färdig skådespelare

  19.06.2017 Kultur och nöje
  Hur det känns att inte veta vem man är, det vet skådespelaren Riko Eklundh. Han har nästan 30 år på nacken inom skådespelarkarriären och har under åren hunnit spela både son och mamma. När han inte står på scen tillbringar han helst sin tid ute i skärgården, också på vintern.
 • Teaterrecension: Kungens tal får sin svenska världsurpremiär i Åbo

  25.09.2016 Kultur och nöje
  Kungens Tal gjorde succé som film för sex år sedan, historien om den stammande kungen som måste bli nationens samlande kraft inför ett stundande världskrig och den självlärde talterapeuten som blir kungens otippade stöd. Nu görs historien för första gången som teater på svenska, med Peter Ahlqvist och Riko Eklundh som kungen och talterapeuten, i Åbo. Tomas Jansson har sett veckoslutets premiär.
 • Kungens tal får svenskspråkig urpremiär på ÅST

  15.09.2016 Åboland
  Om en dryg vecka är det premiär för dramat Kungens tal på Åbo Svenska Teater. Hela ensemblen deltar, förutom att de spelar sina roller, också i det tekniska arbetet bakom scenen.
 • Öppen repetion av Kungens tal på ÅST

  18.08.2016 Åboland
  Under Konstens natt har allmänheten möjlighet att ta en tjuvtitt på Kungens tal. Pjäsen, som blev Oscarsbelönad film, är Åbo svenska teaters storsatsning i höst.
 • Riko Eklundh har sitt vardagsrum på Tölö torg

  30.07.2016 Huvudstadsregionen
  Skådespelare Riko Eklundh bor precis vid Tölö torg. Han har engagerat sig i torgets framtid - också rent praktiskt, genom att flytta på felplacerade bänkar.
 • Vad händer med kulturjournalistiken när tidningshusen skär ner?

  14.06.2016 Kultur och nöje
  I ett ovanligt gemensamt upprop uttrycker Skådespelarförbundet och Författareföreningen en djup oro för den finlandssvenska kulturjournalistikens framtid. Bakom oron finns KSF Medias pågående samarbetsförhandlingar.
 • Böstman och Schauman i repris

  16.04.2016 Kultur och nöje
  Från stress över premiärer till italiensk sallad – och många roliga historier där emellan. Vi plockade ut de bästa bitarna av den avslutande kvällen av Thalias trotjänare på Svenska Teatern med skådespelarna Algot Böstman och Göran Schauman.
 • Se vår direktsändning från Svenska Teatern här

  12.04.2016 Kultur och nöje
  I vårens sista avsnitt av Thalias trotjänare intervjuar Riko Eklundh två av Svenska Teaterns grand old men, Göran Schauman och Algot Böstman. Se vår direkta ström från teatern och ta del av unika historier från skådespelarnas liv på och utanför scenen. Sändningen börjar klockan 19.
 • Varför Riko Eklundh vill intervjua teaterveteraner

  10.04.2016 Kultur och nöje
  Du som inte lyckades reservera en plats i salongen kan se vårens sista Thalias trotjänare hemma vid din dator. På tisdag intervjuar Riko Eklundh två av teaterns grand old men, Algot Böstman och Göran Schauman. Diskussionen från Svenska Teatern strömmas direkt här på svenska.yle.fi klockan 19.