Hoppa till huvudinnehåll

Riko Eklundh

 • Riko Eklund är bisittare i Eftersnack,

  Riko Eklundh: Man blir aldrig färdig skådespelare

  19.06.2017Kultur och nöje
  Hur det känns att inte veta vem man är, det vet skådespelaren Riko Eklundh. Han har nästan 30 år på nacken inom skådespelarkarriären och har under åren hunnit spela både son och mamma. När han inte står på scen tillbringar han helst sin tid ute i skärgården, också på vintern.
 • Riko Eklundh och Peter Ahlqvist i ÅST-pjäsen Kungens tal.

  Teaterrecension: Kungens tal får sin svenska världsurpremiär i Åbo

  25.09.2016Kultur och nöje
  Kungens Tal gjorde succé som film för sex år sedan, historien om den stammande kungen som måste bli nationens samlande kraft inför ett stundande världskrig och den självlärde talterapeuten som blir kungens otippade stöd. Nu görs historien för första gången som teater på svenska, med Peter Ahlqvist och Riko Eklundh som kungen och talterapeuten, i Åbo. Tomas Jansson har sett veckoslutets premiär.
 • Riko Eklundh och Peter Ahlqvist i ÅST-pjäsen Kungens tal.

  Kungens tal får svenskspråkig urpremiär på ÅST

  15.09.20161Åboland
  Om en dryg vecka är det premiär för dramat Kungens tal på Åbo Svenska Teater. Hela ensemblen deltar, förutom att de spelar sina roller, också i det tekniska arbetet bakom scenen.
 • Riko Eklundh och Peter Ahlqvist i Kungens tal på ÅST (detalj ur reklamaffischen).

  Öppen repetion av Kungens tal på ÅST

  18.08.2016Åboland
  Under Konstens natt har allmänheten möjlighet att ta en tjuvtitt på Kungens tal. Pjäsen, som blev Oscarsbelönad film, är Åbo svenska teaters storsatsning i höst.
 • Riko Eklundh dricker morgonkaffe på Tölö torg

  Riko Eklundh har sitt vardagsrum på Tölö torg

  30.07.20162Huvudstadsregionen
  Skådespelare Riko Eklundh bor precis vid Tölö torg. Han har engagerat sig i torgets framtid - också rent praktiskt, genom att flytta på felplacerade bänkar.
 • Ett collage av kulturartiklar ´, samt intervjuobjekten Riko Eklundh, Sofie Stara och Peeter Sandström.

  Vad händer med kulturjournalistiken när tidningshusen skär ner?

  14.06.2016Kultur och nöje
  I ett ovanligt gemensamt upprop uttrycker Skådespelarförbundet och Författareföreningen en djup oro för den finlandssvenska kulturjournalistikens framtid. Bakom oron finns KSF Medias pågående samarbetsförhandlingar.
 • Göran Schauman, Riko Eklundh och Algot Böstman.

  Böstman och Schauman i repris

  16.04.2016Kultur och nöje
  Från stress över premiärer till italiensk sallad – och många roliga historier där emellan. Vi plockade ut de bästa bitarna av den avslutande kvällen av Thalias trotjänare på Svenska Teatern med skådespelarna Algot Böstman och Göran Schauman.
 • Göran Schauman, Riko Eklundh och Algot Böstman.

  Se vår direktsändning från Svenska Teatern här

  12.04.2016Kultur och nöje
  I vårens sista avsnitt av Thalias trotjänare intervjuar Riko Eklundh två av Svenska Teaterns grand old men, Göran Schauman och Algot Böstman. Se vår direkta ström från teatern och ta del av unika historier från skådespelarnas liv på och utanför scenen. Sändningen börjar klockan 19.
 • Skådespelaren Riko Eklundh vill lyfta fram äldre kollegor.

  Varför Riko Eklundh vill intervjua teaterveteraner

  10.04.2016Kultur och nöje
  Du som inte lyckades reservera en plats i salongen kan se vårens sista Thalias trotjänare hemma vid din dator. På tisdag intervjuar Riko Eklundh två av teaterns grand old men, Algot Böstman och Göran Schauman. Diskussionen från Svenska Teatern strömmas direkt här på svenska.yle.fi klockan 19.