Hoppa till huvudinnehåll

maskar

 • Strömsö tipsar: gör det här innan trädgården går i ide

  01.11.2018 Strömsö

  Underlätta kommande odlingssäsong - rensa ogräs på hösten.

  Med några tips från Strömsös trädgård kan du underlätta odlingssäsongen inför nästa år och förbereda trädgården för vintervila.

 • Daggmaskar kryper under skinnet på Claudia

  14.10.2015 X3M

  Veckans fobicase handlar om daggmaskar.

  Veckans fobicase handlar om daggmaskar. Claudia Rybin känner stort obehag när hon ser maskarna krypa på asfalten. Men egentligen representerar daggmasken det svaga i oss.

 • Fredrika är en mes

  13.04.2015 X3M

  Idag misslyckades Fredrika totalt.

  Trodde du din måndag suger? Det hoppas jag att den inte gör. Det gör inte min heller. Idag misslyckades jag totalt med att få min måndag att suga.

 • Nu nappar siken

  05.04.2014 Inrikes

  Sikfiskarna flockas kring stränderna i södra Finland för tillfället. Högsäsong är på gång och de tystlåtna männen berättar mycket lite om sina fångster. Tiotals fiskar per man är inte sällsynt, säger en av de fiskare vi talade med i utkanten av Helsingfors. Se videoklipp och bildgalleri!

 • Sockerärter utan maskar

  07.08.2013 Inrikes

  Många ärtälskare undrar varför dagens ärtskidor är nästan helt maskfria. Man kan köpa en liter ärter och i bara en ärtskida hitta en pytteliten mask. Annat var det förr då man från torgdisken fick ärtskidor som innehöll riktligt med både maskar och larver. Är ärtskidorna giftigare än förr?

 • Ätliga insekter - 1400 arter kan bli mat

  15.05.2013 Strömsö

  Det finns dryga 1400 ätbara arter i världen. Mums!

  Ätt äta insekter kallas entomofagi. Det finns dryga 1400 ätbara arter i världen och 80 procent av jordens alla länder har insekter på menyn. Enligt FN:s mat och jordbruksorganisation kan insekter bli en betydande proteinlkälla i framtiden.

 • Huvudlöss och springmask

  24.03.2010 Arkivet

  Vad är värre: huvudlöss eller springmask?

  Barnfamiljernas följeslagare är ofta små kryp av olika slag. Vad är värre: huvudlöss eller springmask?