Hoppa till huvudinnehåll

beteendevetenskaper

 • Vem är mördaren? Det tar polisens profilerare reda på – "Genom att läsa av en brottsplats vet vi mycket om gärningspersonen"

  16.08.2018 Samhälle

  Profilering är ett viktigt verktyg då polisen löser brott.

  Vem är gärningspersonen? Redan där använder vi oss av ett visst mått av profilering. För polisen är profilering ett verktyg som hjälper till i en utredning där man tar i beaktande allt från demografiska, sociala och beteendemässiga faktorer för att ringa in den skyldige.

 • Analyser på ett engångsligg

  20.01.2017 Yle Fem

  Dansk serie tolkar personlighetsdrag och personkemi.

  Danmark är det land i Europa som enligt statistiken har flest engångsligg - och det är inget som man skäms för. Men om man nu är gång är experter på området - kan en beteendevetare och beteendebiolog analysera sig till vilka relationer som tar slut efter första kvällen?

 • HU får inga pengar för 30-plussarna som blir lärare

  06.09.2016 Huvudstadsregionen

  Över en tredjedel av de antagna har fyllt 30.

  Då klasslärarutbildningen i Helsingfors körde i gång var över en tredjedel av gulisarna redan trettio år fyllda. Professor Gunilla Holm säger att det finns både för- och nackdelar med det.

 • Åboforskare gör framsteg i kampen mot sexuella problem

  25.04.2016 Åboland

  För tidig utlösning och bristande sexlust vanliga problem.

  Forskare från Åbo Akademi utvecklar läkemedelsfria behandlingsformer för personer som har problem med sexlivet. Forskningen ska hjälpa personer som lider av för tidig utlösning och bristande sexlust.

 • Falska webbprofiler svåra att genomskåda

  20.01.2014 Inrikes

  Falska profiler i sociala medier är skickliga på att dölja sig bland vanliga användare. Samtidigt har människor under de senaste åren blivit mer oförsiktiga med vad de delar med sig och vem de släpper in i sin följarkrets.