Hoppa till huvudinnehåll

akvarier

 • Ål i Kotka förvånar europeiska forskare efter att ha lagt rom på naturlig väg: "Sensationellt!"

  13.09.2019 Inrikes

  Oftast lägger ålen rom med hjälp av hormonbehandling.

  Akvariehuset Maretarium i Kotka har fått motta massvis med gratulationer från europeiska fiskforskare. En av akvariets invånare, en ål av arten Anguilla anguilla har nämligen producerat ålrom på naturlig väg – något som är mycket ovanligt.

 • De första av 100 infångade valar återfick friheten i Ryssland

  27.06.2019 Utrikes

  Valarna skulle säljas till akvarier i Kina.

  Ryssland har frigett de första av cirka hundra valar som har hållits i fångenskap i väntan på att säljas till akvarier av olika slag i Kina. Fallet har väckt kraftiga protester runtom i världen. Ryssland har lovat sätta stopp för verksamheten som bedrivits med hjälp av ett kryphål i lagen.

 • Det kristallklara Littois träsk drabbat av vattenpest

  08.11.2018 Åboland

  Vattenväxten bildar stora, täta, gröna mattor i vattnet.

  Vattenpest är en vattenväxt som bildar stora, täta, gröna mattor i vattnet, och kväver andra växter. I höst har det påträffats massor av vattenpest i Littois träsk, så mycket att det har ordnats flera talkon vid badstranden.

 • Vattnet i Borgå smakar fortfarande klor

  14.12.2016 Östnyland

  Vattentaget i Sannäs kloras sedan augusti.

  Sedan augusti har Borgå vatten klorerat vattnet vid Sannäs vattentag. Det här på grund av förhöjda mikrobhalter på grundvattenområdet. Nu reagerar Borgåbor på att vattnet fortfarande smakar klor.

 • Delfinjakt väcker avsky

  23.01.2014 Utrikes

  Fiskare i Japan har slaktat 30 delfiner under torsdagen, rapportera nyhetsbyrån AFP. Delfinjakten har fördömts på många håll men fiskarna försvarar jakten med att det är fråga om en tradition och deras levebröd.