Hoppa till huvudinnehåll

Alberto Fujimori

 • Domstol i Peru häver benådningen av expresidenten Fujimori

  04.10.2018 Utrikes

  Ses som en korrupt exdiktator eller en missförstådd hjälte.

  En domare vid högsta domstolen i Peru kräver att expresident Alberto Fujimori återförs till fängelse. Enligt domaren var fjolårets benådning olaglig eftersom Fujimori dömts för brott mot mänskligheten. Men allra först fördes 80-åringen till ett sjukhus.

 • Perus benådade ex-president Fujimori kommer inte undan - åtalas för mord igen

  20.02.2018 Utrikes

  Människorättsorganisationer jublar över nya åtal.

  En domstol i Peru kräver att den förre presidenten Alberto Fujimori ställs inför rätta igen, trots att han nyligen benådades. Domstolen vill att den förre presidenten åtalas för morden på sex jordbrukare, tillsammans med 23 andra personer som tros ha begått morden på hans order.

 • Peruaner fortsätter protestera mot att expresidenten Fujimori blivit benådad

  26.12.2017 Utrikes

  Smutsigt spel bakom kulisserna?

  Tusentals strömmade ut på gatorna igen på måndagen för att protestera mot benådningen av den förre presidenten Alberto Fujimori. Många misstänker att Fujimori benådades i utbyte mot att den nuvarande presidenten räddades från riksrättsprocess.

 • Kuczynski vann jämnare än jämnt val i Peru

  10.06.2016 Utrikes

  Segrade över Fujimori med drygt 40 000 röster.

  Pedro Pablo Kuczynski har vunnit det oerhört jämna presidentvalet i Peru. Han segrade över sin rival Keiko Fujimori med litet drygt 40 000 röster.

 • Ytterst jämnt presidentval i Peru

  06.06.2016 Utrikes

  Högerkandidaten Kuczynski i knapp ledning före Fujimori.

  Presidentvalet i Peru är ytterst jämnt och det är tillsvidare omöjligt att säga vem som kommer att vinna valet. Högerkandidaten Pedro Pablo Kuczynski är i knapp ledning före center-högerkandidaten Keiko Fujimori, enligt preliminära resultat.

 • Fujimori leder inför andra omgången i Peru

  11.04.2016 Utrikes

  Fujimoris seger i den andra valomgången är inte säker.

  I Peru har förhandsfavoriten Keiko Fujimori fått flest röster i presidentvalets första omgång, men det blir en andra omgång i juni och där är hennes seger långt ifrån säker.