Hoppa till huvudinnehåll

Sebastian Tynkkynen

 • Sverigedemokraterna vill försvara Finland, men inte finlandssvenskarna: "Beklagligt om svenskan får samma ställning som somaliskan"

  28.10.2018 Politik

  Varför vill SD ha ett försvarsförbund med Finland?

  Få har en mer brinnande tro på det nordiska samarbetet än högerpopulisterna. I Nordiska rådet är Sverigedemokraterna, Dansk Folkeparti och Sannfinländarna sedan ett år förenade i gruppen Nordisk frihet. De vill ha mindre EU och mera Norden. Men hur ser deras konkreta politik ut?

 • Sebastian Tynkkynen får inte överklaga - domen för hets mot folkgrupp står fast

  14.12.2017 Inrikes

  Han tänker överklaga till Europeiska människorättsdomstolen.

  Högsta domstolen har förkastat sannfinländaren Sebastian Tynkkynen ansökan om besvärstillstånd i en fråga som gällde hans rätt att överklaga en dom vid tingsrätten. Tynkkynen säger att han tänker föra ärendet till Europeiska människorättsdomstolen.

 • Wallin: Ska sannfinländsk blöjperformance stödas med statliga medel?

  12.05.2017 Inrikes

  Statligt stödd blöjperformance på agendan i riksdagen.

  Sfp-riksdagsledamoten Stefan Wallin ifrågasätter om statliga ungdomsstöd ska användas för blöjperformance med piskor. Sannfinländarnas ungdomsorganisation arrangerade i december en performance mot "tvångssvenskan" på domkyrkans trappor.

 • Tynkkynens dom står fast

  10.04.2017 Inrikes

  Hovrätten valde att bibehålla tingsrättens dom.

  Domen för den tidigare ordföranden för det sannfinländska ungdomsförbundet, Sebastian Tynkkynen, står fast skriver Kaleva.

 • Sannfinländarna tror på sin politik gallupar till trots

  26.01.2017 Inrikes

  Nu är inte läge att förivra sig, säger Pirkko Mattila.

  Sannfinländarna tror på partiets budskap och jobbar på. Det säger social- och hälsovårdsminister Pirkko Mattila.

 • Flera domar för hatbrott att vänta – ”Samhället har insett allvaret”

  16.01.2017 Inrikes

  Polisen satsar mer resurser på bekämpningen av hatbrott.

  Sannfinländaren Sebastian Tynkkynen är den tredje politikern som döms för hets mot folkgrupp år 2017. Domarna för hatbrott kommer troligtvis att bli fler då både polisen och Justitieministeriet i år lägger mera resurser på att bekämpa hatbrotten.

 • Sebastian Tynkkynen dömd för hets mot folkgrupp

  16.01.2017 Inrikes

  Sannfinländaren Tynkkynen hetsade mot islam.

  Den tidigare ordföranden för Sannfinländarnas ungdomsförbund Sebastian Tynkkynen dömdes på måndagen för hets mot folkgrupp och brott mot trosfrid. Läs också: Fler domar för hatbrott att vänta

 • Tynkkynen brast i gråt i rätten: "Politisk häxjakt pågår mot mig"

  11.01.2017 Inrikes

  Domen faller den 16 januari.

  Den omstridde politikern Sebastian Tynkkynen brast i gråt under sin slutpläderingi Uleåborgs tingsrätt. Tynkkynen åtalas för hets mot folkgrupp och brott mot trosfriden.

 • Chockvideo spräcker bubblor – "Inte lönsamt i det långa loppet"

  28.12.2016 X3M

  Bra att fler inkluderas i debatten säger expert.

  Sannfinländarnas ungdomsparti sände avsiktliga chockvågor genom språkdebatten då de på tisdagen [link:https://svenska.yle.fi/artikel/2016/12/28/sannfinlandsk-video-vacker-avsky-var-finns-etiken-undrar-sfp-ledare;publicerade en video;standard;] som många upplever som kränkande. Vissa tycker att det är dumt att ge uppmärksamhet åt ett sådant strunt, men expert i sociala medier Josefine Janhonen säger att det kan dölja sig något gott i att kasta sig in i debatten.

 • Tynkkynen åtalas för hets mot folkgrupp

  11.11.2016 Inrikes

  Åtal också för brott mot trosfrid.

  Ordföranden för Sannfinländarnas ungdomsförbund Sebastian Tynkkynen åtalas för hets mot folkgrupp och brott mot trosfriden. Tynkkynen säger att det verkar som att man nu systematiskt stämmer invandrarkritiska politiker inför rätta.

 • Johan Kjellberg: Sannfinländarnas saga långt ifrån all

  30.08.2016 Inrikes

  Sjunkande väljarstöd verkar inte oroa riksdagsgruppen.

  Sannolikheten för att Sannfinländarna gradvis krymper och igen blir ett kardborreparti på några ynkliga procent kanske inte blir den snabba process många förväntar sig, eller kanske hoppas på. Den bedömningen gör Yle nyheters politiska reporter Johan Kjellberg.

 • Orpo vill att regeringen diskuterar sannfinländska attityder

  08.08.2016 Inrikes

  Han vill också att partiet begrundar uttalandena.

  Finansminister Petteri Orpo (Saml) tänker ta upp i regeringen Sannfinländarnas omstridda rasistiska uttalanden. Orpo säger att han inte tolererar rasism och att han hoppas på en nyttig diskussion i frågan.

 • Tynkkynen misstänks för hets mot folkgrupp

  08.08.2016 Inrikes

  Polisen i Uleåborg har inlett en förundersökning.

  Sannfinländarnas ungdomsförbunds ordförande Sebastian Tynkkynen misstänks för hets mot folkgrupp. Polisen i Uleåborg har inlett en förundersökning om Tynkkynens Facebook-skriverier.

 • Tynkkynen fortsätter inte som ordförande för sannfinländska unga

  12.07.2016 Inrikes

  Enligt Tynkkynen är det nu dags att ge stafettpinnen vidare.

  Sannfinländarnas ungdomsförbunds ordförande Sebastian Tynkkynen kommer inte att ställa upp för en tredje ordförandeperiod. Tynkkynen meddelade om sitt beslut i video som han publicerade på Facebook.

 • Timo Soini på hemlig blixtvisit i Storbritannien

  30.06.2016 Inrikes

  Mycket hysch-hysch kring besöket.

  Utrikesminister Timo Soinis (Sannf) hemlighetsfulla snabbesök i Storbritannien väcker irriterad förundran om Finlands EU-politik. Informationen kring besöket har varit ytterst knapphändig.