Hoppa till huvudinnehåll

jazzmusiker

 • Jazzorkestern UMO jagar mecenater: "Vi ska hela tiden hitta kapital externt"

  21.05.2018 Kultur och nöje

  UMO är i ekonomisk kris p g a minskat statligt stöd.

  UMO lider av stora ekonomiska problem på grund av minskade statsbidrag. Nu har man startat en omfattande kampanj för att hitta mecenater som kunde rädda verksamheten för den här unika jazzorkestern som är känd över hela världen. Kulturfondens blivande direktör Sören Lillkung utesluter inte en möjlighet att stöda verksamheten.

 • Jazzgiganten Hugh Masekela död

  23.01.2018 Utrikes

  "Afrojazzens" portalfigur levde 30 år i exil.

  Den sydafrikanske jazzmusikern Hugh Masekela är död. Den 78-årige trumpetaren och anti-apartheidaktivisten avled på tisdagen i Johannesburg efter en lång kamp mot prostatacancer, meddelade hans familj på tisdagen.

 • Susanna Mälkki, Iiro Rantala och Jenny Carlstedt kandidater till Nordiska rådets musikpris

  26.04.2017 Kultur och nöje

  Vinnaren avslöjas den första november.

  Finlands kandidater till Nordiska rådets musikpris 2017 är dirigenten Susanna Mälkki och pianisten Iiro Rantala. Mezzosopranen Jenny Carlstedt representerar Åland.

 • Emma Salokoski: Jag kan inte sjunga riktig jazz

  23.09.2016 Yle Fem

  Gästar säsongens fjärde På resande not

  För många framstår hon som Finlands främsta jazzsångerska, men själv har Emma Salokoski svårt att riktigt älska traditionell jazz. Hon beskriver sig som lite lat och hon vill gärna berätta historier för sin publik. Nu gästar hon På resande not och gör mycket personliga versioner av två eurovisionsklassiker.

 • Jazzåret 1986

  13.06.2016 Kultur och nöje

  Var jazzen död på 80-talet?

  Om 80-talet inom pop och rock var Madonna, Michael Jackson, Prince, Nick Cave och Metallica, vad var det då inom jazzen?

 • Orgeln var 4-åriga Joeys favoritleksak

  22.04.2016 Kultur och nöje

  Joey DeFrancesco har spelat orgel sedan han var fyra.

  Organisten Joey DeFrancesco hör till dragplåstren på årets April Jazz. Han spelar en Hammond B-3-orgel i det klassiska trioformatet.