Hoppa till huvudinnehåll

djurriket

 • Livet efter bränderna: Australiens bränder förstörde flera decenniers arbete för den biologiska mångfalden

  11.04.2020 Utrikes

  Ett enormt antal växtarter och hela ekosystem brann upp.

  Ett enormt antal växtarter och hela ekosystem brann upp i Australiens förödande skogs- och markbränder. En del djur förlorade nästan hela sina livsmiljöer, och nu hänger landets biologiska mångfald på hur bra naturen lyckas återhämta sig.

 • Kossor är farligare än vargar

  09.06.2017 X3M

  Ska du ut till landet? Akta dig för mordlystna kor.

  Ska du till landet i sommar? Akta dig för korna. Ska man tro på statistiken och nyhetsrapporteringen är det nämligen kossorna, inte alls vargarna, som är livsfarliga. Vi pratade med mjölkbonden Jesse om dessa gulliga men mordlystna jättar. Hur ligger det till egentligen?

 • Tre djur som ser dig som en köttbulle

  17.05.2017 X3M

  Det finns många farliga djur, men bara tre vill äta upp oss.

  Det finns många farliga djur, men bara tre vill äta upp oss.

 • Det gäller att lära sig att bo på hotell

  11.01.2017 Åboland

  Hundar måste vänja sig att bo på hotell.

  Hundhotell är ofta räddningen för hundägare. För alla inblandade är det i alla fall bra om hundarna redan som valpar kan träna sig i att bo på hotell. Pia Honkasalo i Pikis har som bäst en valpkampanj i sitt hundhotell.

 • "Djuren är bättre på att skydda sig"

  06.06.2014 Inrikes

  Skydda dig! Det heter den nya utställningen på Heureka, som visar hur försvarsmakten i alla tider har hämtat inspiration från naturen när det gäller att skydda sig för fienden. Den tekniska utvecklingen är visserligen viktig för att kunna konkurrera med fienden, men de bästa skyddsmetoderna är ändå hämtade från djurriket.

 • Mänskoätande tiger härjar i Indien

  29.01.2014 Utrikes

  En mänskoätande tiger i Indien misstänks ha dödat sitt åttonde offer i delstaten Uttar Pradesh. Tigern är fortfarande på fri fot.