Hoppa till huvudinnehåll

profetior

 • Vad skulle du göra om du visste att världen gick under om två månader?

  31.10.2019 Kultur och nöje

  Kometen kommer i Mats Strandbergs nya ungdomsroman.

  I Mats Strandbergs ungdomsroman Slutet befinner sig kometen Foxworth på kollisionskurs med jorden. Mänsklighetens dagar är räknade, men hur ska vi ta vara på de dagarna vi ännu har till kvar?

 • Snart är domedagen här (igen) – den 23 september!

  29.08.2017 Vetenskap

  Dags än en gång för apokalypsen, om man får tro David Meade.

  Domedagsprofetior kommer och går. Den senaste gäller datumet 23.9 nu i år. Och precis som 2012 är det planeten Nibiru som sägs vara på väg hitåt för att sprida död och förstörelse. Borde vi vara oroliga? (Spoiler: nej, det borde vi inte.)

 • Kasper Strömman spår Finlands framtid

  27.09.2016 Vega

  Kaspers visioner för Finland år 2020 i bokformat.

  Kaspers vänner har redan döpt honom till Kasperdamus. I sin bok KasperVisio 2020 listar Strömman 100 profetior om Finlands framtid.

 • Lilla Ängelby bär på stora hemligheter

  28.09.2015 Yle Fem

  Mia Skäringer har huvudrollen i ny dramathriller

  Mia Skäringer, känd från bland annat Solsidan, har huvudrollen i dramathrillern Ängelby. En berättelse om ett samhälle där människorna styrs av dolda krafter. En plats där det snart spås inträffa världsomvälvande händelser.

 • Inför den yttersta dagen

  07.03.2014 Kultur och nöje

  Ordkrig och vapenskrammel på Krimhalvön har väckt slumrande hotbilder från det kalla krigets dagar till liv. Atombomberna skulle utplåna hela världen. I det första avsnittet av Lasso – Yle Fems nya kultur- och samhällsprogram – diskuteras domedagsprofetior och undergångsstämningar.

 • Svenskfinlands största profetissa

  30.01.2014 Åboland

  Teologiedoktorn, tidigare ministern och biskopen Gustav Björkstrand begav sig tidigt ut på en resa i Maria Åkerbloms värld ur ett forskningsperspektiv. En resa som har varat hela livet och som t.o.m. har inneburit hot och obehagligheter från rörelsens anhängare och efterlevande till dem.

 • Ior Bock och Lemminkäinens tempel

  18.12.2008 Arkivet

  Lemminkäinens bolag grävde efter en skatt i Sibbo.

  Ior Bock menade att finskan och svenskan är världens urspråk och att Lemminkäinens tempel ligger i Sibbo. Ior Bocks fascinerande berättelser fick Lemminkäinens bolag att börja gräva efter Kalevala-guld i Sibbo och Rundradions bil att köra i diket.