Hoppa till huvudinnehåll

Paul Svensson

  • Strömsös nya kock vill ge maten en story och firar gärna med finländska traditioner

    23.05.2018 Yle Fem

    Syns första gången i rutan i september 2018.

    Strömsö har valt ny kock. Från och med hösten tar svenska kocken Anders Samuelsson plats i köket i Strömsövillan i Västervik utanför Vasa och bjuder på inspirerande matlagning.

  • Klassiska munkar med äpple eller blåbär och kaffegrädde

    23.04.2018 Mat och dryck

    Extra goda om doppade i grädde.

    Munkar kan se ut på många sätt. De kan vara runda, grisar eller munkar med hål i. Paul satsar på små delikata munkar.

  • Bjud på Strömsös festliga räkmacka - fräsch, krispig klassiker med sting.

    23.02.2018 Mat och dryck

    Glöm dussinmackor i plastfolie.

    När slentrianmässig räkmacka blir en festlig räktoast, då vill man vara med! En äggmajonnäs med tydligt sting av pepparrot är smakbärare för en underbar, lyxig räksmörgås där fyllningarna läggs jämsides så att man får alla smaker samtidigt. Kungligt gott!

  • Laga vegetarisk hot dog av purjolök

    16.02.2018 Recept

    Vegetarisk version på hot dog.

    Purjolök är en fantastisk grönsak som alltför ofta får spela en biroll i matlagning. Beroende på hur man tillagar purjolöken kan man få fram väldigt olika smaker. I den här rätten får lökarnas konung för en gångs skulle spela huvudroll. Den enda hjälpen den behöver är en vällagad majonnäs.

  • Gravad lax "cheese cake" med färskost, dill och pepparrot

    16.02.2018 Recept

    Ett härligt alternativ till fiskbordet.

    Den första av två fräscha varianter på den gravade laxen: en krämig ostkaka blir ett härligt alternativ till fiskbordet. De traditionella julrätterna kommer faktiskt mer till sin rätt i kontrast med den friska smaken av den här välbalanserade nykomlingen.

  • Imponera med gubbröra deluxe - en billig matklassiker i ny tappning

    16.02.2018 Recept

    Passar till brunch, lunch, förrätt och läskande nattmat.

    Brynt smör är magiskt med sina kolatoner och rätt gjord lyfter det vilken enkel rätt som helst. Vår gubbröra presenteras vackert upplagd som en matig sallad istället för en röra, och är lätt att anpassa för många lunchgäster. På det här viset balanseras ansjovisens dominerande smak och alla råvarorna får träda fram.

  • Baka salta frökex med glögginlagda fikon

    16.02.2018 Recept

    Glutenfria snacks som också passar till ostbricka.

    Krispiga hemgjorda salta kex - finns inte mycket som slår det en mysig kväll i gott sällskap. Fröna i kexen ger en härligt rostad smak tillsammans med t.ex. kryddiga glögginlagda fikon och en klick ädelostkräm.

  • Strömsö presenterar publikens favoriter: 7 recept av kocken Paul Svensson du måste prova

    16.02.2018 Recept

    Prova på receptklassikerna från Strömsököket.

    Strömsö bad dig berätta ditt favoritrecept av Paul Svensson. Här har vi samlat de absolut största favoriterna från Pauls tid i Strömsököket.

  • Krämig raclette - hur gör du det lätt? Testa ny vardagsmat

    12.02.2018 Recept

    Vi bjuder på en schweizisk klassiker i klass med fondue.

    Ursäkta det halvtaskiga rimmet. Men vi är så glada att kunna presentera ett sätt att göra den schweiziska racletten tillgänglig för alla - den är nämligen utmärkt vardagsmat. Normalt används raclettegrillar då man tillreder den här rätten. Men man klarar sig bra också utan den utrymmeskrävande grillen. Lite småpyssel och så in i ugnen – lättare blir det inte.

  • Strömsö-kocken Paul Svensson slutar efter elva år

    10.02.2018 Mat och dryck

    Paul avslöjar vad som inte gått som på Strömsö.

    Efter elva år i Strömsös kök går den svenska kocken vidare. Nu berättar han om sina kära minnen från tiden i Finland. Han avslöjar också vad som inte gått som på Strömsö.

  • Testa påskens höjdare: grönsakscappuccino med knallgul lyxmacka

    09.02.2018 Recept

    Från enkel äggsmörgås till lyxmacka.

    Med några knep kan du förvandla en enkel äggsmörgås till en riktig lyxmacka. Det kan bli en festlig och lite påskig lunch.

  • Paprikarullader med parmaskinka och paprikavinägrett

    07.02.2018 Recept

    Färggrannt och festligt också till vardagen.

    Rostad paprika blir söt, mjuk och formbar. Tillsammans med salt parmaskinka och frisk salvia får vi en färggrann rätt att njuta av. Servera gärna med ris och en frisk paprikavinägrett.

  • Baka Strömsös saftiga version av fastlagsbullen

    07.02.2018 Recept

    Den blir alltid godare med hemgjord mandelmassa.

    Årets fastlagsbulle är en tårta! Den har alla de rätta ingredienserna för succé: kardemummakaka, grädde och en extragod hemgjord mandelmassa.

  • Rosta råg och gör en kryddig, vegansk rotsaksgryta

    31.01.2018 Recept

    Recept på kryddig gryta med råg, rotsaker, frukt och nötter.

    Mellanösterns kryddiga gryta med nötter och frukt gör vi på råg och härliga rotsaker. Freekeh är en spannmålsrätt som vanligen görs på rostat vete, men inget slår den finländska rågen i smak. Valfria säsongsrotsaker ger sötma till de mustiga, dock inte heta, kryddorna

  • De frasigaste potatisplättarna - bra och billig vardagsmat

    30.01.2018 Recept

    Servera med syrlig romkräm - gott för några euro.

    Frasiga potatisplättar serveras här med fluffig och syrlig romkräm. Gott för några euro.

  • Baka frasigt glutenfritt knäckebröd och servera med hemgjort gräddsmör

    24.01.2018 Recept

    Gott och lättbakat knäckebröd.

    Talkonmjöl eller skrädmjöl är ett smakrikt mjöl gjort på långrostat havre, ofta stenmalet. Det blir ett gott och lättbakat knäckebröd, som dessutom är naturligt glutenfritt.

  • Lägg citrusfrukter på burk - de håller i månader

    24.01.2018 Recept

    Passar bra till glass ostbricka eller som marmelad.

    Att lägga frukt på burk och täcka med sockerlag är ett bra sätt att konservera. När man tillagar frukten hel på det här sättet håller den sig flera månader och kan användas till allt från ostbricka, kött, sallad, glass till en härlig chokladkaka.

  • Gör en nordisk chili con carne i kåltaco

    17.01.2018 Recept

    Bondbönor, grönsaker och svamp med en fin bit nötkött.

    Chili con carne är som namnet indikerar i huvudsak en chilirätt med kött som tillbehör, inte tvärtom. Vi väljer att smaksätta de goda inhemska bondbönorna med chili och till det serverar vi en härlig ragu med en fin köttbit.

  • Gröt med rökt råg och kryddor

    11.01.2018 Recept

    Varför inte koka en god råggröt till middag?

    Finländsk råg som rostats eller rökrostats håller sej länge i en burk i skåpet. Varför inte koka en god råggröt till middag?

  • Bröd med insektmjöl

    10.01.2018 Recept

    Den lättaste vägen att vänja sig med insekter i maten.

    Nu är det tillåtet att sälja och odla insekter också i Finland. Börja med mjuklandning - prova Strömsös syrsesemlor!

Sidor