Hoppa till huvudinnehåll

Lauri Lyly

 • Vapaavuori bjöd in stadsdirektörer till strategimöte efter vårdreformens kollaps

  12.03.2019 Inrikes

  Vapaavuori har varit en av vårdreformens främsta kritiker.

  Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori har bjudit in ledningen för Finlands fem största städer till diskussioner med anledning av vårdreformens kollaps förra veckan.

 • President Niinistö kallade till sig arbetsmarknadsparterna i smyg – använder makt i inrikespolitiken enligt ny bok

  13.08.2018 Inrikes

  Niinistö drev på konkurrenskraftsavtalet.

  President Sauli Niinistö blandade sig i all tysthet i inrikespolitiken 2015 för att driva igenom konkurrenskraftsavtalet som sänkte de offentligt anställdas löner. Det framgår i en ny bok om Niinistö skriven av Aamulehti-journalisterna Matti Mörttinen och Lauri Nurmi.

 • FFC och EK vädjar om fortsatta förhandlingar

  31.05.2016 Inrikes

  Flera branscher saknar förhandlingsresultat.

  Fackcentralen FFC:s ordförande Lauri Lyly och ordföranden för Finlands Näringsliv EK Jyri Häkämies uppmanar fackförbunden att omedelbart fortsätta förhandlingarna om konkurrenskraftsavtalet trots att tidsfristen har löpt ut.

 • Lyly: Regeringen överlever även om konkurrenskraftsavtalet strandar

  22.05.2016 Inrikes

  Tvångslagarna värre än förlängd arbetstid, säger FFC-bas.

  Regeringen värmer sannolikt upp åtminstone en del av innehållet i de så kallade tvångslagarna om förhandlingarna om konkurrenskraftsavtalet strandar. Och det är inget bra alternativ för löntagarna, menar fackcentralen FFC:s ordförande Lauri Lyly.

 • Nya bossen av Hagnäs

  19.05.2016 Inrikes

  Doldisen Jarkko Eloranta blir ny fackboss i juni

  Än är det knappt någon som känner igen den här mannen när han går över Hagnäs torg i Helsingfors. Det lär det bli ändring på när han i juni blir fackcentralen FFC:s nya ordförande.

 • Vänstern läste lusen av regeringen

  01.05.2016 Inrikes

  "Thatcher och Reagan skulle vara nöjda".

  Regeringen fick sig som väntat en stor skopa ovett i vänsterns traditionella förstamajtal på söndagen. Sannfinländarna skröt däremot på vad de åstadkommit i regeringsposition.

 • JHL-chefen Jarkko Eloranta ombeds bli ny FFC-bas

  25.04.2016 Inrikes

  Han har lång erfarenhet av facklig verksamhet.

  Fackcentralen FFC:s medlemsförbund har uppvaktat ordföranden för de offentligt anställdas förbund JHL, Jarkko Eloranta, och bett honom axla ansvaret som FFC:s ordförande. Lauri Lyly lämnar ordförandeposten redan i sommar.

 • Fackbasen Lauri Lyly lämnar FFC redan nu

  21.04.2016 Inrikes

  Lauri Lyly har lett FFC sedan 2009.

  Fackcentralen FFC:s ordförande Lauri Lyly har bestämt sig för att träda åt sidan redan nu. Tidpunkten kom inte som någon överraskning eftersom Lyly har åldern inne, men man trodde att Lyly skulle sitta kvar till slutet av det här året.